ÅFJORD — ROSENBORG 0-3

ÅFJORD: - Det er vi som er litt festbrems, sa trener Kåre Ingebrigtsen rett etter kampen.

3-0-seier mot Åfjord var langt fra hva de fleste ventet seg, og tomålsscorer Magnus Stamnestrø var klar etter kampen.

— Dette er for dårlig, det gjorde vondt å gå til pause med uten å score, sa en skuffet Stamnestrø etter kampen.

Åfjordingene derimot var meget fornøyd med både kampen og resultatet. Kampens store spiller på hjemmelaget, kaptein Magne Larsen, sier de ble dyktig slitne på slutten, men at resultatet var bedre enn fryktet, sa Larsen.

— Hadde noen sagt til meg i vinter at vi ville tape med tre mål mot Rosenborg, sa hadde jeg ikke trodd det var mulig, sa spillende trener til TV 2. ## Sløvt

De drøyt 2400 tilskuerne hyllet laget tross tap, og folkefesten fortsatt utover kvelden i Åfjord.

Spillemessig ble det en relativt sløv affære på kunstgressbanen i Åset.

De som hadde spådd tosifret tap for fosningene skjønte etterhvert at det ikke ble tilfellet. Hjemmelaget åpnet med tidlig press, organisert forsvar og fysisk sterke i duellene, anført av en meget god kaptein Magne Larsen. De få store sjansen som kom i første omgang endte utenfor eller i klypa til den solide keeperen Thomas Adsen.

Et omstendelig og temposvakt RBK kom flere ganger rundt på kantene, men midtforsvaret til Åfjord ryddet godt opp.

Ekspertkommentator Egil Drillo Olsen mente det var imponerende og en liten sensasjon at Åfjord kunne gå til pause uten å slippe inn mål.

Utover i kampen skrudde Rosenborg opp tempo, samtidig med at Åfjord ble slitne og presset svakere.

Etterhvert endret nesten hvert RBK-angrep med farlige sjanser, og i 55. minutt satte Magnus Stamnestrø inn det forløsende målet etter et flott angrep på venstresiden. Det førte likevel ikke til den berømte ketchup-effekten. Åfjord fortsattsin heltemodige innsats og RBk sløste med sjansene.

En merkelig idømt straffe et kvarter før slutt satte Stamnestrø sikkert i mål, før unggutten Olaus Skarsem rolig satte inn et velplassert og 3-0 til RBK.