— Foreløpig har vi solgt 1500 billetter. Vi hadde håpet at det tallet skulle være høyere. Det er ikke noe å lure på. Heldigvis er det fortsatt noen dager igjen til kamp, sier Kjetil Bøe til Aftenbladet.

Som de fleste andre i klubben sliter den daglige lederen med å skjønne at interessen ikke er større i forkant av storkampene i DNB Arena på sensommeren.

Mens folk renner ned dørene og tilbyr både det ene og det andre i bytte mot billetter til NM-finalene på våren, er det svært rolige dager i billettluken i forkant av torsdagens kamp i DNB Arena. Realiteten er at langt flere tilsynelatende bryr seg om seriekamper mot Stjernen i november enn om mesterligakamper mot europeiske topplag i august. Kombinert med lite premiepenger fra arrangørsiden kan det fort bety minus i bøkene når regnskapet skal gjøres opp.

— Det er ikke så mye penger i dette uansett for vår del, men vi håper jo at vi skal klare å gå i null i hvert fall. Men da må vi selge en del flere billetter enn dette, forklarer Bøe.

Minnerik måned

I fjor står deltakelsen i Champions Hockey League som et av de absolutte høydepunktene for alle i og rundt Oilers. Spesielt seieren over SC Bern – da de snudde 0-2 til 5-2 i løpet av 20 spesielle minutter i DNB Arena – sitter spikret i minnet til de fleste som fikk med seg den kampen fra tribuneplass. Totalt spilte Oilers tre hjemmekamper i CHL med henholdsvis 3113, 3551 og 4025 tilskuere. Den solide økningen mot slutten av turneringen forrige sesong bidro til at Oilers gikk ørlite i pluss på mesterligadeltakelsen. Denne sesongen ser det ut til at klubben skal slite med å gå i null.

- For oss spillere er det veldig stor forskjell. Jeg har hørt at det ikke er solgt så mange billetter til kampen på torsdag, men håper det endrer seg. Det er kjekkest å spille når mange vil dele opplevelsen med oss , sier keeper Henrik Holm til Aftenbladet.

Lørdag sto han bakerst da Oilers avsluttet oppkjøringsperioden med å slå Villach på bortebane i Østerrike. Seieren var kjærkommen for Holm og resten av laget som slet stort i de to første treningskampene. Etter 0-8 mot Salzburg og 1-5 mot Vienna hang både spillere og ledere med hodet og kjente på usikkerheten svake resultater fører med seg. Men med seieren over Villach er troen tilbake før alvoret starter. Den kan komme godt med.

Videoanalyse

Da Aftenbladet var innom DNB Arena mandag ettermiddag, satt trenerteamet langt inne i en videoanalyse av torsdagens motstander. Tsjekkiske Ocelari Trinec var i samme gruppe som Oilers også i fjorårets mesterliga, den gangen endte det med at lagene vant én kamp hver. Trinec er i hvert fall ikke blitt svakere siden sist. Forrige sesong vant de seriegull. I sluttspillet ble det finaletap etter sju jevne kamper.

I fjor omtalte Petter Thoresen seieren på bortebane som den største enkeltseieren i Oilers sin historie.

— Vi har en sjanse hvis vi spiller vårt spill. Det har vi vist før, at når vi er lojale mot systemet og hverandre, så kan vi gi alle lag trøbbel , sier Oilers-treneren mens bilder av fjorårets kamp mot Trinec ruller i bakgrunnen.

— Selvtilliten er bra etter at vi vant den siste treningskampen. Det var viktig for oss. Vi har forberedt oss godt og vet hva som venter på torsdag. Vi er klare, sier kaptein Kristian Forsberg.