Over ser du ett av promobildene TV 2 skal bruke i markedsføringen av sesong to av hockeyrealityen "Iskrigerne". Den første sesongen ble en suksess for kanalen. Nå er det klart for oppfølgeren.

Tirsdag lanserer TV 2 sitt høstprogram i Bergen, og der er Vålerengas hockeygutter en del av tilbudet.

foto
Jonas Oppøyen poserer på iskrigersk vis på et annet av TV 2s promobilder i forbindelse med sesong to av "Iskrigerne". Foto: Bjørn Wad / TV 2

Serien som består av 20 episoder følger livet på Jordal Amfi og på hjemmebane for klubbens spillere, trenere og ledere. Og som i sesong én: sannheten hverken sminkes eller pusses på. Serien speiler livet slik det er i Norges mestvinnende og mest tradisjonsrike ishockeyklubb.Men sist sesong på isen ble en brutal nedtur for Oslo-laget. 6. plass i serien og rett ut i semifinalen i NM-sluttspillet. Glenn Jensen, en av profilene i "Iskrigerne" og reservekeeper på Espen "Shampo" Knutsens lag, sier det vil merkes også i serien.

— Det blir en litt annen sesong av "Iskrigerne". Vi hadde et ganske tøft år i fjor, det gikk ikke som vi hadde håpet. Og jeg tror folk vil få se en brutal ærlighet fra Vålerenga-garderoben. Det er forskjell på å vinne serien og bli nummer seks. Og jeg regner med at kameraene har klart å fange opp den stemningen og få formidlet den slik den var som de gjorde da vi vant serien året før, sier Jensen til Aftenposten.

Jensen: - Stor takhøyde på Jordal

TV 2-serien ble en suksess for hele klubben. Massevis av oppmerksomhet, økte inntekter og Oslos hockeygutter ble plutselig litt allemannseie.

- Jeg føler at serien betød mye for hele hockey-Norge, ikke bare Vålerenga. Vi fikk eksponert hockey mye skjermen. For Vålerenga var det positivt å være litt i rampelyset, vil jeg tro, sier Espen "Shampo" Knutsen.

- Hva bør folket se opp for i sesong to av "Iskrigerne", Glenn Jensen?

— Vi hadde jo den årlige hytteturen til hytta til Kjær. Da har vi en uke fri. Etter den turen nå i år tror jeg fort det kan bli den siste turen dit. Ellers blir det mye gullkorn, non stop. Det er bare å følge med, sier VIF-målvakten.

— På Jordal er det stor takhøyde, og der får alle kjørt seg for hva det enn måtte være. Har du på deg feil genser blir du høvla over, enten du er juniorspiller, trener eller leder. Sånn er kulturen i Vålerenga, sier keeperen.

- Jeg har ikke sett noen verdens ting, men det blir spennende å se hvordan de klipper det sammen. Det blir garantert ikke like mye smil som det var i den første sesongen, og da hører litt dårlig stemning med, sier Knutsen.

Etter ett år med TV-kameraer rundt seg nærmest til enhver tid, er kameramennene nærmest blitt som møbler på Jordal, mener Jensen.

— Vi kjører på som vi pleier og bryr oss ikke om at de er der. De er veldig flinke til å være anonyme og lar oss holde på som vi skal. De lar oss gjøre vår jobb, og de står i hjørnet og gjør sin jobb. Vi er blitt vant til at de er der.

Shampo: - Ingen medaljekandidat

Nylig fikk VIF juling med 1-6 av Storhamar på egen is i treningskamp.

— Vi er forberedt på en utfordrende sesong. Vi går ikke inn i denne sesongen som noen medaljekandidat, men vi håper jo at vi kan overraske, sier Knutsen.

Etter sist sesong har mange spillere forlatt klubben. Alexander Bonsaksen (Tappara, Finland), Daniel Sørvik (Küsnacht Lions, Sveits), Stefan Espeland (Lørenskog), Andreas Stene (Mora), Niklas Bröms (Stjernen), Brian Ihnacak (Hradec Kralove, Tsjekkia), Francois Fortier (Jonqiere Marquis, Canada), Simon Gamache (Vienna Capitals).

Inn har Fredrik Csisar (Lørenskog), Andreas Frisk (Briancon, Frankrike) og Martin Laumann Ylven (Lørenskog) kommet.

— Vi har en langt tynnere stall enn vi har hatt de siste årene. Vi har tatt opp mange unggutter og kommer til å la de få sjansen, sier Vålerenga-treneren.

Som i sesong én er det Salto Film & Fjernsyn som sammen med TV 2 lager "Iskrigerne".