VIENNA CAPITALS — STAVANGER OILERS 1-5:

Ny treningskamp, nytt stortap for Oilers.

Vienna Capitals ble altfor sterke da de to lagene møttes i slovenske Bled fredag kveld. Grunnlaget for den klare 5-1-seieren til østerrikerne ble først og fremst lagt i en midtperiode der Oilers nærmest kollapset. At nykommer Nick Bruneteau pyntet noe på resultatet, betyr egentlig svært lite i den store sammenhengen.

Etter to treningskamper står Oilers med to tap – og 1-13 i målforskjell. Det kan umulig gi selvtillit inn mot det som skal skje i DNB Arena torsdag kveld.

Liten tid

På grunn av deltakelsen i Champions Hockey League kommer alvoret nå langt fortere enn det Oilers historisk har vært vant til. I fjor taklet laget det svært bra. Bare marginer gjorde at Oilers ikke gikk videre fra gruppespillet i CHL forrige sesong. Denne sesongen starter Oilers med hjemmekamp mot Ocelari Trinec førstkommende torsdag. Mot det tsjekkiske mesterlaget må Oilers levere på et helt annet nivå enn de har vist så langt om de har lyst på et positivt resultat.

— Vi trenger dagene som er igjen for å få orden på ting. Vi har scoret ett mål på to treningskamper. Og vi har sluppet inn altfor lette scoringer Vi spiller jo treningskamper for å utvikle spillet. Håpet er at vi kan bruke erfaringen fra å møte tøff motstand i oppkjøringen inn mot det som skal skje senere i sesongen, sier Higson.

- Er det for tidlig fortsatt eller er du litt bekymret over det dere har vist så langt?

— Litt begge deler. Det er tidlig og ting sitter ikke som det skal. Vi ser ikke ut som vi vet at vi kan. Samtidig skulle jeg gjerne ønsket at vi så bedre ut. Vi varierer for mye. Mot slutten av den første perioden var vi bra, men så kommer vi til 2. periode. Plutselig renner det på. Det skjer veldig fort og vi blir straffet igjen og igjen. Slike ting må vi eliminere. Samtidig er nok resultatene verre enn bekymringsnivået. Vi har ikke spilt så dårlig, forklarer sportsdirektør Pål Higson som følger laget fra tribunen i Mellom-Europa.

Trettenes fikk matchstraff

Mot Red Bull Salzburg onsdag var Oilers fullstendig sjanseløse. 0-8-tapet var ifølge Petter Thoresen ikke ett mål for lite. Faktisk var Oilers-treneren lettet over at det ikke ble tosifret mot det østerrikske mesterlaget. Mot Vienna Capitals var spillet en hel del bedre. Det var et steg i rett retning, ifølge Higson.

Etter én periode ledet hovedstadslaget 1-0. I midtperioden økte de etter hvert til 5-0, før altså Nick Bruneteau reduserte og scoret sesongens første Oilers-mål.

Mathias Trettenes fikk for øvrig matchstraff etter å ha taklet en Vienna-spiller bakfra etter drøyt halvspilt kamp.

Den siste perioden endte målløs.

Allerede lørdag får Oilers sjansen til å hente seg inn mot EC Villach. Treningskampen er lagets siste før vi snakker DNB Arena, alvor og Champions Hockey League.