Etter én periode sto det 2-0 i Volksgarten. Etter to var stillingen 6-0. Til slutt endte det med et sviende og småpinlig 0-8-tap mot det østerrikske mesterlaget Red Bull Salzburg.

— Vi var faktisk flinke de første ti minuttene. Da skapte vi sjanser og kunne scoret noen mål. Men så ble det helt mørkt. Vi ga bort pucker over hele isen. Det var ynkelig å se på. Salzburg er et meget godt lag, det er ikke det, men vi har en del å ting å jobbe med for å si det sånn, sier Oilers-trener Petter Thoresen like etter kampslutt i Østerrike.

Historien gjentok seg

Også i fjor dro Oilers til Salzburg for å møte Red Bull før sesongstart. Den gangen kunne Oilers peke på tett kampprogram og en lang bussreise i beina da de skulle forklare 0-5-tapet. Denne gangen måtte de bare strekke hendene i været og innrømme at Red Bull Salzburg er et meget godt ishockeylag.

— Det eneste positive å ta med seg fra dette er at vi ikke slapp inn mål i undertall. Vi var gode med en mann mindre på isen. Så handler det om å være nøyaktige når vi også har fem spillere utpå der. Det klarte vi på ingen som helst måte. Men så er det også derfor vi matcher oss mot så gode lag. Dette er nivået vi vil konkurrere på, og da må vi bare lære av opplevelser som denne, sier Thoresen.

Kaptein Forsberg

Med 0-8 i sekken fikk ikke akkurat Kristian Forsberg starten han hadde håpet på som ny Oilers-kaptein. Før kampen offentliggjorde nemlig Stavanger-klubben at Forsberg erstatter Snorre Hallem og blir lagets kaptein denne sesongen. Hallem la som kjent opp i sommer. Forsberg får med seg Dennis Sveum og Henrik Solberg som assisterende kapteiner.

— Han er den eneste landslagsspilleren vår i tillegg til Trettenes. Forsberg er en veldig solid mann. En som alltid går foran og som har veldig respekt i gruppen. Det var et ganske greit valg, forklarer Thoresen.

Neste oppgave for Oilers er treningskampen mot Vienna Capitals i slovenske Bled fredag kveld.