Stavanger (Aftenbladet): -Målet vårt er å gå videre fra gruppespillet i mesterligaen. De to andre lagene skal i utgangspunktet være sterkere enn oss, men vi har håp om å komme til 16-delsfinalen, sier Oilers-sjef Pål Higson til Aftenbladet.

Det er ikke bare den strålende 2. plassen i gruppespillet i fjorårets CHL (hockeyens mesterliga som ble etablert i fjor) som er årsaken til optimismen. Endringen i antall puljer og hvor mange lag som går videre har også gjort forutsetningene bedre.

De to beste går videre

I fjor var det 11 puljer med fire lag i hver. Bare gruppevinneren og de fem beste toerne gikk videre til sluttspillet. Oilers ble nummer to i sin gruppe, med like mange poeng som vinneren Tappara, men var ikke blant de fem toerne med flest poeng.

I år er det 16 puljer med tre lag i hver. De to beste i hver pulje går videre til 16-delsfinalen. Storhamar deltar også i årets CHL.

— Vi har bare fått inn tre nye spillere foran årets sesong, det er uvant lite. Samtidig har de tre nye spillerne erfaring og er allerede akklimatisert i forhold til å spille i Europa. De har glidd fint inn i laget både på og utenfor isen. Troppen ser veldig bra ut, sier Higson og legger til at flere av klubbens yngre og lokale spillere vil få mer ansvar denne sesongen.

Bare tre nykommere betyr at trener Petter Thoresen ikke trenger å bruke så mye tid på å drille systemer og spille inn mange nye rekker. Tirsdag formiddag drar troppen til Østerrike for å spille privatkamper.

Vil ikke møte norske lag

Onsdag møter de Red Bull Salzburg. Fredag venter Vienna Capitals, mens trenings- og kampleiren avsluttes mot Villach lørdag.

Det er ikke tilfeldig at Oilers velger å dra utenlands for å møte ukjente motstandere i oppkjøringen. De har gode erfaringer med det tidligere og mener det er langt gunstigere enn å møte Lørenskog og Sparta.

— For oss er det viktig å matche laget mot det nivået klubbene i mesterligaen har. Det er korte reiseavstander i Østerrike og rent hockeymessig gir det oss god effekt både psykologisk og sportslig. Vi spiller nok mot de norske lagene når serien begynner. Dessuten må vi reise for å spille kamper uansett, påpeker Higson.

Kissel blir hjemme

Dan Kissel skal etter planen bli pappa denne uken. Derfor blir han hjemme når laget drar til Østerrike tirsdag formiddag.

Oilers åpner serien med bortekamp mot Frisk søndag 13. september. Men først skal de gjøre unna alle puljekampene i CHL. Det første oppgjøret er mot tsjekkiske Trinec i DNB Arena