LEANGEN: Etter et mellomår for hockeyen i Trondheim, så prøver man igjen på en toppsatsing.

Rosenborg Ishockeyklubbs elitelag (RIHK) måtte avvikles i fjor sommer. Siden da har byen stått uten et satsningslag. Men de kommende årene skal Nidaros bli byens nye flaggskip på isen.

Denne gangen uten økonomiske feilskjær.

— Vi skal raskest mulig opp i eliteserien. Men ikke for raskt, sier Jan Morten Dahl etter den første treningen tirsdag kveld.

Den mangeårige hockeyprofilen er en av initiativtakerne til den nye klubben og også trener for laget.

— Men samtidig skal det gjøres fornuftig også. Vi har en kombinasjon av et fornuftig styre og en ambisiøs sportslig ledelse, understreker «Mortis».

Gode nok for opprykk

Laget starter i 2. divisjon - nivå tre. Målet for den første sesongen er tindrende klart.

foto
TRENER: Mangeårig hockeyprofil i Trondheim, Jan Morten Dahl, leder det nye laget. Foto: Ole Martin Wold

— Vi har en uttalt målsetning om å rykke opp på første forsøk. Vi skal sette oss i en situasjon hvor vi er sikre på å klare det, fastslår Hans Petter Meisler, nestleder i styret.Når den jobben er gjort, så er det imidlertid lenger til neste trinn opp i eliteserien «må» bli tatt.

— Nidaros skal være påpasselig med at organisasjonen skal utvikles til å tåle nivået. Så det skal vi gjøre før vi skal rykke opp fra 1. divisjon til eliteserien, sier Meisler.

Første kamp på fredag

Både RIHK elite og den forrige toppklubben i byen, TIK, måtte gi seg på grunn av problemfylt økonomi.

— Hva blir annerledes denne gangen?

— Jeg tror det er viktig at vi må se framover selv om vi skal lære av feilene som har blitt gjort tidligere. Vi i ledelsen er stort sett nye i denne sammenhengen, det har vært en bevisst strategi. Så skal vi ha fokus på at det økonomiske er på plass før vi handler, sier Meisler.

— Dessuten er ishockey en idrett i frammarsj. Det vises mer hockey på TV og da tror vi flere sponsorer vil være interessert, sier han.

Allerede fredag spiller Nidaros sin aller første treningskamp. Det skal de gjøre mot svenske Brunflo i Järpen.

På den første treningen tirsdag kveld var fire rekker på plass. Nivået på laget burde holde godt til å være et topplag i 2. divisjon, mener Jan Morten Dahl.

— Akkurat nå er nok dette et bunnlag i 1. divisjon nivåmessig. Med noen måneder trening skal vi være litt over det. Det har vært et år med lite trening for mange nå, men vi skal bruke de neste to månedene fornuftig, sier «Mortis».