BEITOSTØLEN (adressa.no): Tomas Northug kom så vidt videre fra prologen under sprinten på Beitostølen. I kvartfinalen ble det stopp, der han gikk i samme heat som sine to brødre Petter og Even.

— Jeg kjenner at jeg mangler litt fartstrening. Grunnmessig er det bra, men jeg tåler ikke helt å gå slik som dette. Jeg satser på at det kommer seg utover vinteren, sier han til Adresseavisen.

På tur med storebror

Samtidig røper mellomste Northug-bror at oppladningen til sesongåpningen ikke har vært optimal. Forrige søndag, bare fem dager før det første rennet på Beitostølen, var Tomas på rulleskitur i Trondheim sammen med Petter. På vei ned fra Risvollan, i nærheten av Nidarvoll, gikk Tomas på trynet.

— Jeg landet på kneet og albuen og fikk meg en liten trøkk, sier Tomas, som ikke vil gi fallet skylden for den noe beskjedne innsatsen i dag.

Men han forteller at det var dramatisk nok der og da.

Smertefullt

— Jeg trodde at kneskåla hadde delt seg. Det kjentes ikke veldig behagelig ut. Det var vondt.

Northug dro til røntgenundersøkelse. Der fikk han bekreftet at det kun var en slimpose som hadde røket.

— Det er slik som går seg til, mener han.

Petter Northug gikk først under treningsturen forrige søndag.

Trenger konkurranser

— Han stoppet faktisk. Han tok vare på meg da, smiler Tomas, som fikk sitt store gjennombrudd sist sesong, med både verdenscupseier og plass i VM-finalen.

Fortsatt har han smerter i kneet.

— Det ble kun én dag uten trening, men det er ingen optimal oppladning. Det er ikke noe behagelig. Det er vondt oppe på kneskåla. Det stikker, og det verste er å løpe, forklarer Northug.

Han mener konkurranser vil føre til at han finner tilbake fjorårsformen.

— Det handler vel bare om å begynne å konkurrere og få litt fart i kroppen.