BEITOSTØLEN: Martin Johnsrud Sundby ble omtalt som Maskin Johnsrud Sundby etter en knallsterk oppvisning på 15-kilometeren i snødrevet på Beitostølen lørdag ettermiddag.

Sundby, som mistet seieren etter å ha blitt disket fredag, var 47 sekunder foran Hans Christer Holund på andreplass. Franske Robin Duvillard tok tredjeplassen, mens Petter Northug ble nummer fire. Northug ble tatt igjen med ett minutt av Sundby og var 59 sekunder bak i mål. På femteplass kom franskmannen Maurice Manificat.

— Er du bedre nå enn på samme tidspunkt i fjor?

Martin Johnsrud Sundby vant foran Hans Christer Hollunfd t.v og Robin Duvillard. Petter Northug (t.h) havnet utenfor pallen. Foto: NTB Scanpix

— Noe er bedre. Jeg er litt sterkere i overkroppen. Jeg har fått resultat av all stakingen, og det er mulig for meg å gå dobbeltdans på steder der andre ikke får det til. Staketreningen har hjulpet meg og da er det noe som er blitt bedre, sier Sundby til Adresseavisen.

- Tøff dag og natt

Både Duvillard og Manificat har hatt en svært spesiell oppladning til løpet. Terroren i Paris har satt et sterkt preg på det franske laget på Beitostølen.

— Det har sikkert vært en tøff dag og natt. Det var sikkert en sjokkbeskjed å våkne opp til. Det er så klart kjedelig og sikkert tøft for dem å stå på startstreken i dag, sier Petter Northug på spørsmål fra NRKs reporter.

Northug vet ikke om han hadde startet rennet om han hadde vært i situasjonen til de franske løperne.

Gikk forbi pressen

— Det er det vanskelig å si noe om. Det er nok forskjellig fra person til person hvordan en ønsker å takle en slik situasjon.

Mens Sundby tok seg god tid til å prate med pressen etter løpet, tok Northug på seg solbriller og nektet å prate med skrivende presse etter å ha gitt noen kommentarer til de fremmøtte TV-kanalene.

Northug-trener Stig Rune Kveen er godt fornøyd med 29-åringens innsats.

— Det var en veldig bra gjennomkjøring. Han er der han skal være. Petter trenger noen gjennomkjøringer etter å ha vært i høyden. Erfaring viser at han hever seg etter hvert, sier Kveen til Adresseavisen.

Kveen ikke overrasket

Han er ikke overrasket over Sundbys seiersløp.

— Han har stort sett sett ut som en maskin på Beitostølen de siste årene, så det er ikke overraskende. Martin er veldig sterk, men jeg tror det jevner seg ut til Kuusamo. Martin blir selvfølgelig en skikkelig rival til Petter utover vinteren.

- Tror du det blir de to det handler om også internasjonalt?

— Jeg håper det, sier Stig Rune Kveen.