BEITOSTØLEN (adressa.no): Mens den suverene vinneren Martin Johnsrud Sundby brukte god tid på å svare på spørsmål fra pressen etter lørdagens løp på Beitostølen, gikk Petter Northug rett forbi skrivende presse etter å ha gitt noen kommentarer til de fremmøtte TV-kanalene.

Kort tid etter at han hadde gått ut av skistadion ble det lagt ut et intervju med skistjernen på hans egen TV-kanal på nett.

— Nødt til å prioritere

— Alle vil alltid intervjue Petter. Da er vi nødt til å prioritere. I dag valgte vi å prioritere TV. Det ble jeg lovet at skrivende presse skulle bli informert om, sier Northug manager Are Sørum Langås til Adresseavisen.

- Hvorfor tok han seg da tid til å bli intervjuet av sin egen TV-kanal?

— Northug-TV vil være med som en TV-kanal i flere år fremover. Vi må prioritere, sier Langås.

- Handler det om at Northug har kommersielle interesser i sin egen TV-kanal?

— Petter vil være tilgjengelig og mindre tilgjengelig for mediene, svarer Langås.

- Vant til kritiske spørsmål

- Handler det om at Northug slipper kritiske spørsmål ved å bli intervjuet av sin egen kanal?

— Jeg tror Petter både er intervjuet og blir intervjuet enormt mange ganger gjennom årenes løp. Han er vant til både kritiske spørsmål og mindre kritiske spørsmål, sier Langås.

Skiforbundets kommunikasjonssjef Espen Graff vil si lite om den konkrete episoden på Beitostølen i dag. Han bekrefter imidlertid at det er blitt gjennomført et møte med Northug-leiren i forbindelse med sesongåpningen, hvor nettopp mediehåndtering har vært tema.

Partene har foreløpig ikke kommet frem til en konkret plan for sesongen og Graff sier at det vil bli et nytt møte.

— Vi har hatt et godt og langt møte med Are Sørum Langås om hvordan de skal håndtere mediene denne sesongen. Der diskutere vi løsninger som både Petter, vi og mediene er fornøyde med. Det vil alltid være spesielle behov for en som er så omtalt som ham. Vi er tydelige på hva vi ønsker, sier Graff til Adresseavisen.

Ordknapp om forbundets ønske

Han vil ikke gå i detalj på hva som er forbundets ønske.

— Vi ønsker at våre utøvere skal ha et godt og nært forhold til mediene og stille opp når det er hensiktsmessig.

Når verdenscupsesongen starter sier Are Sørum Langås sier at Northugs forhold til mediene vil bli regulert av avtalen mellom medieansvarlig i Norges Skiforbund og skistjernen.

— På lik linje med andre løpere, sier Langås til Adresseavisen.