Det så lenge ut til at Martin Fourcade skulle bli en hardt nøtt å knekke. Franskmannen var tydelig preget før rennet med tanke på gårsdagens hendelser i Paris.

Skiskytteren ledet lenge, men sprakk mot slutten i snøværet på Beitostølen, og Tarjei Bø ble beste skiskytter på plass nummer sju.

— Ren utklassing

Dermed var alt duket for Martin Johnsrud Sundby. For der alt av langrennsgutter sleit i det tunge snøfallet, duret maskinen Sundby videre.

Etter å ha blitt disket fredag, var det ingen grunn til å diske 31-åringen lørdag. I mål var han 47,4 sekunder foran andremann Hans Christer Holund fra Lyn.

— Det er ren utklassing, sa NRKs ekspert Fredrik Aukland.

— Martin er i en egen klasse. Jeg har trent med ham i hele år, og har aldri vært i nærheten, sier andremann Hans Christer Holund, som for noen uker siden fikk et illebefinnende på høydesamling.

Northug tok seg sammen

Northug så ut til å slite, og ble tidlig tatt igjen med minuttet av Johnsrud Sundby. Men på sedvanlig Northug-vis hang han seg på Sundby, og var rett under minuttet bak vinneren i mål.

Det holdt til en fjerdeplass, ti sekunder bak franske Robin Duvillard som tok den siste pallplassen. I mål så han i kamera og sa "pray for Paris".

— Jeg gjorde et teknisk bra løp, og treffer veldig godt i dobbeltdansen, sier vinner Martin Johnsrud Sundby.

— Det var litt seigt etter høyden. Personlig er det litt tidlig for meg å gå fort, men målet er å gå fort i Kuusamo. Jeg tar med meg en gjennomkjøring herfra, så nå gjelder det bare å gjennomføre planen man har lagt, sier fjerdemann Petter Northug.