VÅLERENGA — SANDNES ULF 2-0

ULLEVAAL: Scoringene til Morten Berre og Giancarlo Gonzalez var nok til at Vålerenga sikret seier mot Sandnes Ulf. For gjestene fra Vestlandet var kvelden en berg og dalbane. Sarpsborg 08 så ut slå Viking i Stavanger, og dermed måtte Ulf Sandnes nok en gang ut i kvalifisering for å sikre fornyet kontrakt i Eliteserien.

Takker Viking

Men Viking snudde kampen på overtid og dermed med berget Sandnes Ulf plassen i Eliteserien

- Jeg tror ikke jeg har jublet så mye for en seier før, sier Sandnes Ulf- trener Asle Andersen etter tapet på Ullevaal Stadion.

Tross tap mot Vålerenga jublet spillerne som de skulle vunnet cupfinalen. Den vanskelige andre sesongen i Eliteserien endte lykkelig for Andersen og Viking som takker Viking etter at laget holdt seg i divisjonen.

- Viking har en plass i mitt hjerte etter dette, og jeg får legge rivalisering tilside for en stund, sier Andersen.

Vålerenga gikk til den siste serierunden vel vitende om at laget risikerte å rykke ned fra Eliteserien ettersom laget kunne ende på kvalikkplass. Dersom laget selv tapte sin kamp mot Sandnes Ulf, samtidig som Sarpsborg 08 vant mot Viking, og Sogndal tok poeng mot Aalesund ville Vålerenga ende opp med å spille kvalikkamper mot Ranheim.

Veteranene sendte Vålerenga i ledelsen

Hjemmelaget gjorde sitt ytterste for å berolige Klanen, og allerede etter seks minutter tok laget ledelsen på Ullevaal. Jan Gunnar Solli innledet sesongen som høyreback, men måtte etter hvert vike til fordel for Marcel Wawrzynkiewicz. I dagens kamp var Solli tilbake på backplass og etter seks minutter fikk telemarkingen slått en godt innlegg. Inne foran mål ventet Morten Berre som hadde få problemer med å sette inn sitt tiende mål i årets Eliteserie.

- Vi får en god start på kampen og jeg synes vi har god kontroll I dag, sier Vålernga-trener Kjetil Rekdal til aftenposten.no

Samme Berre fikk neste mulighet for hjemmelaget en halv time, etter at gjestene fra Sandnes hadde spilt seg inn i kampen etter den forferdelige åpningen på kampen. Dessverre for Berre var Aslak Falch med på notene og reddet forsøket.

Ampert etter utvisning

Etter en noe tam førsteomgang livnet kampen til mot slutten av omgangen. Marias Helle og Nicolai Høegh kom i duell ute på den høyre kanten. Etter mye frem og tilbake konfererte hoveddommer Ken Henry Johnsen med assistentdommeren, noe som endte med danske Høgh ble utvist etter et slag mot Helle.

- Jeg får beskjed om at Høgh buker armen ulovlig av assistentdommeren og det er grunn til utvisningen, sier dommer Johnsen etter kampen.

Pipekonserten mot dommertrioen fortsatte ut omgangen og da lagene gikk til pause var det ampert mellom spillerne.

- Utvisningen ødelegger rytmen for oss, men vi lykkes med å forsvare oss godt. Det er jeg fornøyd med, konkluderer Rekdal etter at laget hans unngikk kvalikkplassen.

Da den andre omgangen startet var det kun en scoring fra Sarpsborg 08 som skilte Sandnes Ulf fra kvalikkplassen.

Gonzalez økte og Sarpsborg 08 scoret

Og situasjonen skulle ikke bli noe bedre for gjestene fra Sandnes. Etter 70 minutter slo Christian grindheim inn en tilsynelatende enkel ball inn i feltet, men keeper Falch ga en retur som Giancarlo Gonzalez satt inn.

Som om ikke det var nok tok Sarpsborg 08 ledelsen, og dermed var Sandnes Ulf henvist til kvalik.

Viking snudde kampen

Heldigvis for Sandnes Ulf fikk laget hjelp av Viking som snudde kampen. Ropene fra Sandnes-fansen som heiet på Viking og uttalelsene til Sandnes-ulf kaptein Aksel Berget Skjølvik sa vel det meste om vannvittige innspurten i årets Eliteserie og ikke minst statusen til Viking i nabobyen

- Jeg kjøper sesongkort til familien på Viking stadion neste år, mener Skjølsvik etter at Eliteserie-kontarkten var sikret.