STRØMSGODSET — HAUGESUND 4-0

MARIENLYST: For etter en første omgang der Strømsgodset ikke skapte en eneste målsjanse, ble gullkampen avgjort i løpet av et drøyt kvarter i andre omgang.

52 minutter: Jarl André Storbæk slår en herlig pasning til Ola Kamara som tar ballen ned på brystet, løper seg fri fra forsvarsspilleren og scorer sikkert alene med keeper Per Morten Kristiansen.

54 minutter: Haugesunds Dusan Cvetinotivic blir utvist for en stygg takling på Kamara.

64 minutter: Stefan Johansen går og går med ballen og dribler seg helt fri. Alene med Kristiansen triller han ballen i mål.

69 minutter: Øyvind Storflor starter en kontring, spiller fri Kamara og får ballen tilbake. Han bredsider ballen i hjørnet og punkterer kampen.

Hør Strømsgodets nye gull-sang her (ekstern lenke)!

Nerve fra start

Hele Drammen forventet gull da Strømsgodset tok i mot Haugesund til årets siste serierunde. Med tre nye poeng på hjemmebane, ville seriegullet være sikret. Med uavgjort eller tap, ville Strømsgodset være avhengig av hjelp fra Lillestrøm. Haugesund hadde allerede sikret bronsemedaljene, men selv om de ikke hadde noe å spille for, kom de til Drammen med både form og flyt, fire strake seire og syv kamper uten tap. Kunne de derfor stikke kjepper i hjulene for gulljagende Strømsgodset?

Fra start kunne det virke som om nervene spilte hjemmelaget et puss. For de dominerte ikke slik de har hatt for vane på hjemmebane, for mange pasninger gikk til motstanderlaget og innleggene var stort sett for lange. Det første skuddet på mål kom etter et knapt kvarter – med det ble avblåst for offside. I mellomtiden hadde Rosenborg både tatt ledelsen og gått opp til 2-0 – noe speaker IKKE opplyste om – og vips, var seriemesterskapet hos trønderne.

Haugesund nærmest

Den første store sjansen kom til gjestene. Etter drøyt 20 minutters spill slo David Myrestam inn fra venstre, Daniel Bamberg kom i full fart fra høyre og skjøt fra god posisjon – høyt over. Like etterpå fikk hjemmelaget frispark, men Peter Kovacs kom aldri borti innlegget fra Stefan Johansen og det gikk helt inn til keeper Kristiansen. Lite fungerte for hjemmelaget og i stedet kunne Haugesund igjen tatt ledelsen. Et langt frispark inn foran mål ble headet mot hjørnet av Martin Bjørnbak, men keeper Adam Larsen Kwarasey reddet til hjørnespark. Dermed sto det også 0-0 halvveis, etter en omgang hvor Strømsgodset faktisk ikke hadde en eneste reell målsjanse og hvor Haugesund var nærmest.

Kamara-show

Syv minutter ut i andre omgang eksploderte Drammen by og Marienlyst. Og for et angrep! Først hindret Kim André Madsen en mulig Haugesund-angrep med en strålende sklitakling. Ballen gikk til Jarl André Storbæk som vendte opp og slo en nydelig pasning til Ola Kamara. Spissen tok med seg ballen på brystet, løp inn i 16-meterfeltet til Haugesund og skjøt – via Per Morten Kristiansen – og i mål. Flotte prestasjoner av alle tre – og dermed var Strømsgodset serieleder igjen.

To minutter senere gikk det fra ganske mørkt til helsvart for Haugesund. Dusan Cvetinovic gikk inn med strake bein og feide Ola Kamara overende midt på banen. Direkte rødt kort – og ti mot elleve resten av kampen. Strømsgodset fortsatte å kjøre kampen. Abdi driblet seg til en stor mulighet, men Per Morten Kristiansen reddet. Returen gikk ut til Muhamed Keita som skjøt fra 16-meterstreken – Kristiansen slo ballen i tverrligger og over.

Festen i gang

Haugesund var ikke i nærheten av å utfordre Strømsgodset og etter 64 minutters spill avgjorde Stefan Johansen gullkampen. Johansen gikk og gikk med ballen, kom alene med keeper Kristiansen og bredsidet ballen i mål. Fem minutter senere kom 3-0. Øyvind Storflor vant ballen på midtbanen, løp mot Haugesund-målet og spilte fri Ola Kamara på høyrekanten. Han la tilbake til Storflor som enkelt bredsidet ballen i hjørnet. Flott prestasjon av trønderen!

Stefan Johansen og Ola Kamara hadde hver sin store sjanse til å øke ledelsen, før Dio scoret 4-0 i det siste ordinære spilleminuttet. Men da var festen på tribunen for lengst i gang: Strømsgodset er seriemester 2013!