LILLESTRØM — ROSENBORG 0-3

ÅRÅSEN: Rosenborg vant overlegent 3-0 på Åråsen, etter to mål fra John Chibuke og ett av Mike Jensen, men måtte hjelpeløst høre at målene rant inn i Drammen, og samtidig innse at seriegullet glapp.

Chibuke på hugget

Rosenborg gikk bokstavlig talt rett i angrep da kampen startet på Åråsen, og allerede etter fire minutters spill kom den første store sjansen da John Chibuke fikk gå opp helt alene i feltet, men headet rett i klypene på Arnold Origi.

Men Chibuke var på hugget. Og da Frode Kippe sendte en klarering ut i farlig område, sto nigerianeren klar og banket ballen direkte ned i Origis venstre hjørne. Kjempestart på kampen for gulljagende trøndere!

Supporterbråk

Og mens Rosenborg-supporterne feiret Chibukes scoring med å ta et realt basketak med vakter og politi, kunne tidligere Rosenborg-spiller Fredrik Stoor ødelagt den gode stemningen, men svensken blåste ballen høyt over fra meget god posisjon.

Omdiskutert scoring

Stemningen på Åråsen viste tydelig at veldig få fra Lillestrøm unnet Rosenborg å vinne gull. Og dette ble ble om mulig ytterligere forsterket etter 18 minutters spill.

Det hele startet med at Anders Østli tabbet seg ut og sendte Alexander Søderlund alene mot LSK-målet. Keeper Origi kom ut og avverget, men ble liggende skadet. Returen havnet derimot hos Chibuke, som forsøkte seg mot det åpne målet, men Østli var nede og reddet. Neste retur havnet hos Mike Jensen som satte ballen i mål via Østli. At alt skjedde mens keeper Origi lå skadet i feltet, uten mulighet til å forsvare målet sitt, brydde gulljagende Rosenborg-spillere og supporterte seg lite om, for på dette tidspunktet lå de øverst på tabellen.

Etter den begivenhetsrike starten dalte temperaturen i kampen kraftig, og det ble skapt svært lite foran målene frem til pause.

Melding fra Drammen

Etter pause eksploderte Åråsen i voldsom jubel da meldingen om Ola Kamaras scoring i Drammen kom. Ingen brydde seg om at Lillestrøm lå an til å tape årets siste kamp, så lenge Rosenborg ikke fikk utlevert gullmedaljer etter kampslutt.

Chibukes andre

Og da scoringsmeldingene rant inn fra Strømsgodset - FK Haugesund, dalte nerven i kampen på Åråsen. Rosenborgs spillere og supportere innså at det ikke ble gull, mens Lillestrøms spillere og supportere roet seg med at manglende evne til å hindre trønderne seier ikke ville føre til at det ble delt ut gullmedaljer etter kampen.

Likevel stoppet ikke Rosenborg den resultatmessige ydmykelsen av hjemmelaget. Etter 72 minutters spill satte Chibuke inn sitt andre for kvelden, og dermed sto det 0-3 på Åråsen.

Men det hjalp lite hvor mye trønderne vant, det kunne ikke bli noe annet enn seriesølv så lenge Strømsgodset gjorde jobben sin mot FK Haugesund.