DRAMMEN (adressa.no): Oktober 2009: Strømsgodset slår Viking 2-1 i nest siste serierunde og berger eliteseriekontrakten i det som er Ronny Deilas første sesong som trener for klubben.

Etterpå feirer han i bare trusen – som om Godset nettopp har vunnet seriegull.

November 2013: Nå er Deilas Godset i nettopp den posisjonen. Foran hjemmekampen mot Haugesund søndag er det gull det handler om. Seier hjemme på Marienlyst er nok.

Men denne gangen blir det uten trusefeiring, lover Deila overfor adressa.no.

— Jeg kommer ikke til å gjøre det, men om jeg hadde måttet gjøre det for å ta gull, så hadde jeg gjort det. Da kunne jeg gått naken utpå her, så mye vil jeg dette, sier han og ler.

I fjor endte Drammen-klubben opp med sølv etter å ha hatt en stor ledelse på sommeren.

— Men vi solgte tre spillere, og byttet med Jarl André Storbæk pluss en Stefan Johansen som hadde sittet mye på benken frem til da. Vi ble det fjerde beste laget på høsten, og det endte med en annenplass totalt. Nå har vi gjort én ting annerledes; vi forsterket i overgangsvinduet. Om vi klarer tre poeng på søndag og vinner seriegull, tror jeg det er den store forskjellen, sier han.

Føler ro og trygghet

Selv om det begynner å dra seg til – og de 90 minuttene på søndag vil avgjøre alt – merker ikke Deila noe særlig på spillergruppen.

— Og det er jeg glad for, men kanskje litt bekymret for også, sier han og smiler.

— Vi har aldri kontroll i sånne situasjoner, men du må stole på erfaringene dine. Vi har gjort det vi mener er riktig, og som vi har lyktes med før. Derfor gir det meg en veldig trygghet og ro i kroppen som gjør at jeg tror dette kommer til å gå veldig bra, sier han.

- Endrer psykologien i det seg når det kun gjenstår én kamp?

— Det er ikke så mye annerledes, bare at nå vet vi det blir avgjort. Det føles mer som en cupfinale, og det har vi erfaring med i Strømsgodset. Vi vet at hvis vi vinner kampen sitter vi igjen med gullmedaljen. Alt ligger til rette for at vi skal kunne klare det her selv, sier han.

Storflor gleder seg

Veteran Øyvind Storflor gleder seg over stemningen i spillergruppen kun dager før avgjørelsen faller.

— Den er veldig bra. Som den skal være, med godt humør og bra trøkk på treningene, sier han.

- Har du et drømmescenario foran kampen mot Haugesund, eller er det kun tre poeng som gjelder?

— Nei, det spiller ingen rolle. Nå er det tre poeng som gjelder, og da kan det komme på den ene eller andre måten, det har ikke noe å si.

- To minutter på overtid, og Storflor skrur den i vinkelen fra 20 meter…?

— Den tar vi. Glatt!