MOLDE — START 0-1

AKER STADION (rbnett.no): Med AaFK-seier borte mot Sogndal, røk fjerdeplassen og dermed sikker europacupkvalifisering for Ole Gunnar Solskjær og Molde. Nå må de blå og hvite vinne cupfinalen for å få europeisk motstand på Aker stadion neste sesong.

Søndagens kamp mot Start ble en begredelig affære for Molde. Laget skapte nesten ingen sjanser, og tidlig i 2. omgang scoret Ernest Asante årets siste seriemål i Molde.

Molde skapte kampens første sjanse da det var spilt 20 minutter. Magne Hoseth startet angrepet, og sendte avgårde en pasning i retning Mats Møller Dæhli, som unggutten hoppet over. Ballen gikk i stedet rett i beina på Mattias Moström, som kom i god posisjon til høyre for mål og smelte til. Skuddet ble slått til corner av en våken Håkon Opdal.

Molde skapte ytterligere en sjanse før pause. 36 minutter var spilt da Magne Hoseth slo en perfekt corner fra høyre. Ballen ble servert på gullfat til Daniel Chima Chukwu, men spissens heading var svak, og gikk via bakken og over tverrliggeren.

Hjemmelaget hadde ballen klart mest, og trillet mye ball rundt gjestenes 16-meter. De evnet imidlertid ikke å finne åpningene.

Fire minutter ut i 2. omgang smalt det i andre enden av banen. Ernest Asante møtte en lav pasning fra venstre, og plasserte ballen kaldt inne ved venstre stolpe — utenfor Ørjan Nylands rekkevidde.

Resten av 2. omgang jaktet Molde scoring, men det stemte ikke så snart de nærmet seg 16-meteren. Martin Linnes var nær i det 57. minutt, men skuddet fra kloss hold skiftet retning i et Start-bein og gikk ut til corner.

Nøyaktig en halvtime senere var samme mann på farta for Molde. Backen banket ballen i stolpen, bak en utspilt Håkon Opdal, men det ble bare nesten. Dermed endte Molde på en femteplass i årets eliteserie.

PS! Etter 55 minutter kom Kristoffer Paulsen Vatshaug inn for Joona Toivio, til varm applaus fra hjemmepublikummet. Dette var forsvarerens siste kamp på Aker stadion.