MOLDE (Rbnett): Mats Møller Dæhli har gjort seg bemerket i Molde-drakta etter overgangen fra Manchester United til Molde i sommer. Han debuterte på U21-landslaget i juli og er tatt ut på A-landslaget til kampene mot Danmark og Skottland. Nå hedres han som årets talent i norsk fotball.

18-åringen får 100.000 kroner i prispenger som han gir til Lyn, der han gikk gradene på aldersbestemte lag i oppveksten.

— Dette er veldig stort. Jeg var Lyn i åtte år så det er et naturlig valg for meg, sier Møller Dæhli en pressemelding fra NFF.

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær sammenligner midtbanespilleren med det danske supertalentet Christian Eriksen.

— Christan Eriksen er nå 21 år gammel og har 41 landskamper. Han debuterte som 18-åring. Det blir litt likt som Mats nå. Da har man en bærebjelke på landslaget i mange år, sier Solskjær.

Talentprisen er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, TV 2 og Statoil.

— Statoils Talentpris handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen, sier Marius Rosenberg Amundsen, sponsorsjef i Statoil.

Juryen består av Nils Johan Semb, Tor Ole Skullerud og Jarl Torske. Her er begrunnelsen for at valget falt på Mats Møller Dæhli.

«Mats har noen ferdigheter knyttet til pasningsspill og kreativitet med ballen som er helt spesielle, ferdigheter som vi trenger i norsk fotball for å utvikle både klubb og landslag. Han har hatt en god høst for Molde i Tippeligaen, fått sin debut på U21-landslaget og følges tett også i forhold til A-landslaget i tiden som kommer. I tillegg er han en svært målbevisst ung utøver med fantastiske holdninger og et stadig driv etter å utvikle seg videre».