RIO DE JANEIRO: — De vet ikke hvem Norge er, sier Lister Achao. Han er brasilansk håndballfan og tar sporty på seg rollen som tolk siden de Angolas supportere snakker portugisisk, akkurat som han.

Roper på seier

Det er sent mandag kveld og dagens siste håndballkamp er i gang. I Future Arena er de angolske supporterne i ekstase over laget sitt som spiller mot Montenegro i Norges gruppe. De står ikke i ro et sekund, og de rødkledte har knapt tid til å bli tatt bilde av sammen med Achao i pausen.

— Victoria! Victoria!

De roper høyt, og budskapet er ikke til å misforstå. De roper på seier.

I «Dødens pulje»

De er cirka 30 stykker, roper høyt på seier og løfter det angolske flagget stolt i været med laget deres spiller. Når kampen er slutt, har de fått det som de vil: Angola slår Montenegro og har full pott før onsdagens møte med Norge. Deres beste plassering i OL er 7. plassen fra Atlanta i 1996. Nå har det afrikanske mesterlaget en plan om å klatre på resultatlista. At de er i pulje med meritterte håndballnasjoner som Norge, Spania og Brasil skremmer ikke. At de er i «Dødens pulje» inspirer dem.

DIREKTE 21.40: Følg håndballjentene direkte i vårt livestudio.

I EKSTASE: Angolas supportere var i konstant bevegelse på tribunen da Angola slo Montenegro og tok sin andre seier i OL. Brasilianske Lister Achao koste seg på tribunen sammen med håndballvennene fra Angola, tok på seg rollen som tolk og kunne fortelle at de angolske tilskuerne ikke vet noe som helst om Norge. Foto: Anne-Marit Dahl

— Hvor langt tror dere Angola kan komme i OL-turneringen, spør Achao fansen på vegne av Adresseavisen.- Gull. Gull, er svaret han får tilbake. Det er også en som tipper hvor mange mål Norge klarer å score på Angola.

— De tror Norge scorer tre mål, forteller Achao med et smil.

Håndballinteressen øker

Han vet innmari godt at slik blir det ikke. Han beskriver seg selv som stor håndballfan og tegner et bilde av at håndball er en sport i vekst i Brasil.

— Nå spiller barna håndball på skolene.

- Hva er det du liker med håndball?

— Mange mål og «power», sier han.

Møter gjerne Norge

Achao drømmer om brasiliansk gull på hjemmebane. Hjemmehåpet er ubeseiret etter to kamper og løftes fram av 12000 syngende publikummere på tribunen. Stemningen er ubeskrivelig når de brasilianske jentene er i aksjon.

I RIO: Anne-Marit Dahl.

— Denne gangen kan de klare det, vinne gull, altså, sier han. - Skal vi si at de møter Norge i finalen da?

— Ja, det hadde vært fint, gliser Achao.