En norsk OL-leder var tirsdag morgen involvert i en trafikkulykke på vei fra flyplassen til OL-landsbyen i Rio. Lederen kom uskadd fra hendelsen.

Det melder den norske OL-troppens pressekontakt Halvor Lea i en pressemelding. Identiteten til lederen blir ikke offentliggjort, men Aftenposten vet at den involverte er en mann som er ansatt i Olympiatoppen.

LES OGSÅ: Folketomme OL-tribuner: 13 norske tilskuere skal se håndballjentene.

Slik forklarer Lea hendelsen:

— Den akkrediterte norske OL-bilen kjørte i Olympic Lane (en fil bare for OL-akkrediterte kjøretøyer), da en annen bil uten forvarsel skiftet fil fra saktegående felt ved siden av filen som er avsatt til de akkrediterte bilene.

— Det var umulig for den norske bilen å stoppe. I forsøket på å styre unna kolliderte den norske OL-bilen med bilen som skiftet fil og traff en buss.

— Den norske lederen og sjåføren av hans bil kom fra ulykken uten personskader. Sjåføren i den andre bilen og noen lokale busspassasjerer fikk, etter det den norske OL-delegasjonen har fått rapport om, mindre skader.

— De ble tatt hånd om av lokalt medisinsk personell. Den norske OL-lederen ble hentet av en kollega fra Olympiatoppen, sammen med sjeflegen for den norske troppen. Lederen kom uskadd fra hendelsen og har det bra.

«Hva vil du helst, gå ned i vekt eller vinne OL-medalje?». Sjekk hvordan Angolas keeper reagerte på spørsmålet her.

- Vet ikke hva politiet gjør

I pressemeldingen skriver Lea at det dreier seg om mindre skader på de andre involverte. NRK mener også å vite at det dreier seg om mindre skader. Når Aftenposten spør Lea om tilstanden til de skadede, svarer han følgende:

— Det må du nesten spørre lokale politimyndigheter om.

- Vil hendelsen få strafferettslige konsekvenser?

— Vi vet ikke noe om hvordan lokalt politi håndterer saken. Vi er ferdige med den ettersom alt er bra med lederen.

Lea forteller videre at den aktuelle lederen ikke ønsker å bli knyttet til hendelsen utad.