Søndag skal AaFK på reisefot igjen. Og slike turer har ikke gått særlig bra de siste månedene. Men Trond Fredriksen mener at borteformen i år ikke har vært så ille.

Men de tørre tall er ikke særlig lystelige å lese for AaFK-folket. Ikke siden 10. mai har AaFK vunnet en bortekamp. Ikke i serien, ikke i cupen. Og dette begynner å bli et stort problem for tangotrøyene, et problem de må løse raskest mulig.

Aller helst allerede kommende søndag, borte mot FK Haugesund. Som ligger rett bak AaFK på tabellen. AaFK har fått et ørlite pusterom til nedrykksstreken, og tre poeng i Haugesund søndag vil langt på veg bety redning.

Gylden periode

Men så var det dette med AaFK og bortebane, da. AaFK hadde en gylden periode rett etter at Harald Aabrekk fikk sparken og parhestene Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft overtok. Først ble det en nærmest sensasjonell 2-1 seier borte mot Vålerenga, så ble dette fulgt opp med nok en borteseier, 3-1 mot Sandefjord. I samme tidsrom ble det også 5-2 seier over Strindheim i cupen. Tre strake borteseire, men så var det slutt.

Bortsett fra gode 1-1 borte mot Odd Grenland 29. mai er det blitt fem bortekamper med tap etter Sandefjord-triumfen. Og da er cuptapet mot Hødd inkludert.

AaFK vil garantert havne i tabelltrøbbel dersom ikke borteformen bedres, svært få klubber overlever kun på gode hjemmekamper. Og AaFK har tross alt ikke vært SÅ gode hjemme de siste par sesongene.

To svake

– Vi har vært svake i de to siste bortekampene, mot Viking (1-4) og Glimt (0-1). Men ellers har vi produsert mange sjanser borte, og de to borteseirene i begynnelsen av mai trekker jo opp, smiler Trond Fredriksen.

Han er ikke helt sikker på hva som har manglet borte i det siste.

– Mot Glimt virket det som om vi hadde for mye frykt for å tape – helt til Glimt tok ledelsen. Da dominerte vi plutselig den siste halvtimen, uten å få mål. Vi ønsker jo å bruke ferdighetene vi mener vi har i laget, og det gjelder både borte og hjemme. Mot Haugesund legger vi ikke opp til noen defensiv taktikk, vi er ikke gode nok foreløpig til å legge oss bakpå og ri inn et 0-0 resultat.

Han leker med tanken på å kjøre Leke James og Thrandarsson på topp søndag, som i 2. omgang mot Start.

– Aron er en naturlig målscorer, og gjorde det bra i tierrollen sist. Men for all del, vi har også andre alternativer vi vurderer, fastslår AaFK-treneren.