Søndag spilte både Bjørn Helge Riise (32) og Magne Hoseth (34) fra start mot Start.

Duoen var AaFKs klart eldste spillere. Tidligere i år har AaFK kun hatt en eneste spiller over 30 år på banen, Michael Barrantes.

– Jeg synes kampen mot Start er ganske betegnende for hvorfor vi har hentet rutinerte spillere som Magne og Bjørn Helge. Den erfarenheten, selvtilliten og tryggheten de etter hvert spredde, var svært viktig, sier AaFK-trener Trond Fredriksen.

Trygghet

Han var ikke fornøyd med det laget hans viste i førsteomgang. Da mener han AaFK framsto usikre, nervøse og lite bestemt.

I pausen gjorde han grep og involverte Hoseth langt mer som sittende midtbanespiller.

På høyrekanten blomstret Bjørn Helge Riise utover i oppgjøret.

– Det er ganske enkelt å se at eksempelvis Magne sprer mye trygghet i laget. Se bare på Peter Orry Larsens førsteomgang kontra den andre. Ved å ha Magne ved siden av seg for Orry den tryggheten han trenger for å vise at han er den gode fotballspilleren han skal være, sier Fredriksen.

– Det bidrar til at vi i andreomgang framstår som det AaFK-laget vi ønsker å være, spesielt på hjemmebane. Vi vil ha ball, tør å bruke den og har flere samtidige bevegelser, sier Fredriksen.

Skal la Hoseth styre. Fredriksen er klar på at Magne Hoseth blir en viktig brikke for at det skal fortsette i framtiden.

– Vil Hoseth spille mer «sittende» for å involveres mer?

– Planen var at Magne skulle være sentral i spillet selv om han spilte i den offensive rollen, men mot Start fikk vi ikke det helt til slik vi ønsker. Men uavhengig av posisjon er det klart Magne må være sentral i spillet de kampene han starter, sier Fredriksen.

Han har bitt seg merke i at det er i en sentral rolle Hoseth virkelig har lyktes i sine tidligere klubber.

– Magne trenger å være sentral i spillet for å være god, mener Trond Fredriksen.