AALESUND — START 2-0

Både Magne Hoseth og Bjørn Helge Riise fikk sin hjemmedebut mot Start i kveld. Hoseth var den spilleren som fikk mest applaus av publikum da lagene ble ropt opp før kampen. Og det var nettopp Hoseth som leverte varene i 2-0-seieren.

Aalesunds Magne Hoseth (t.h.) og Gudmundur Kristjánsson i eliteseriekampen mellom Aalesund og Start på Color Line Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Da han ble flyttet ned sentralt på midtbanen, løsnet det for AaFK. Jo Nymo Matland ble også svært viktig med sin målgivende pasning og fine frisparkmål.Det gikk nesten 20 minutter før hjemmepublikum kunne juble for den første målsjansen. Matland slo et godt og hardt frispark rett på keeper, for ballen tilbake igjen og slår den inn i feltet igjen. Der header Peter Orry Larsen i stolpen og rett i fanget på Starts keeper.

To store sjanser

Fire minutter senere dro Leke James med seg ballen inn i 16 meteren, men han avsluttet svakt utenfor i stedet for å slå 45 grader ut der Riise og Hoseth ventet på ballen. Da nesten halvtimen var spilt, burde James sendt AaFK i ledelsen etter et godt Riise-innlegg, men ballen gikk utenfor.

Starts første store sjanse kom etter 31 minutter da et frispark fra Ole Martin Rindarøy ble slått inn i feltet. Der dukket Rolf Daniel Vikstøl opp og headet like utenfor. Men første omgang forble målløs.

AaFK gikk høyere opp i banen etter pause og flyttet Thrandarson opp bak spissen, Hoseth ned sentralt og Hoff ut på kanten. Det ga uttelling etter kun åtte minutter. Matland slo et perfekt innlegg fra kanten og Thrandarson headet den enkelt i mål til 1-0. ## Frisparkscoring

Ti minutter etter scoringen var hjemmelaget svært nær 2-0. Edvard Skagestad stusset et frispark mot mål, men James sin avslutning gikk rett på keeper. Returen dunket Mikael Dyrestam rett i en Start-spiller.

Men like etterpå satt 2-0 for hjemmelaget. Matland banket et frispark fra rundt 20 meter perfekt rett i mål. Håkon Opdal hadde solen rett i ansiktet, men ballen gikk nesten rett over hodet hans. Etter scoringen fikk hjemmelaget styre kampen som de ville, mens Start slet med å få spillet til å sitte.

Tolv minutter før slutt banket Kristoffer Ajer til fra rundt 16 meter, men avslutningen ble reddet av Sten Grytebust. Returen skjøt innbytter Lars-Jørgen Salvesen i nettveggen. På overtid fikk Salvesen igjen dradd seg inn i feltet, men skuddet ble stoppet med beinet av Grytebust.