Sammen med signeringen av Bjørn Helge Riise var nok det at Magne Hoseth ble AaFK-spiller blant sommerens største overgangsoverraskelser. Riise fikk sin debut da AaFK tapte 0-1 mot Bodø/Glimt i forrige serierunde, og er klar for sin hjemmedebut i dag, mens Magne Hoseth får sin AaFK-debut i dagens møte med Start. Han var syk da AaFK reiste til Bodø forrige helg.

Hoseth ser ut til å ta plass som hengende spiss – i en fri rolle bak Leke James. James var heller ikke med mot Glimt, på grunn av en ankelskade. Men han er friskmeldt og klar fra start til dagens kamp.

Bjørn Helge Riise starter på høyresiden på midtbanen.

Skadefri AaFK-tropp

AaFK kan endelig skilte med et skadefritt mannskap – inkludert Fredrik Carlsen som har vært ute i ett år med korsbåndskade. Han var med som innbytter i møtet med Bodø/Glimt, men er ikke med i dagens tropp.

Også Oddbjørn Lie er tilbake etter skadeopphold, men han starter på benken i dag.

En som ikke er med i dag er Sakari Mattila. Han skal være på veg til Fulham, som spiller på det nest øverste nivået i England.

Sliter hjemme mot Start

AaFK møtte Start til seriekamp i Kristiansand så sent som 27. juni. Da vant gultrøyene 3-1. Hjemmestatistikken til AaFK mot Start er ikke videre lystig lesning for sunnmøringene. På sju oppgjør i Ålesund, i den øverste divisjonen, står AaFK med bare én seier (2010). Tre kamper er endt med uavgjort, mens Start har tre trepoengere.

I motsetning til AaFK har Start hatt mye skade— og sykdomsplager inn mot dagens kamp, men viktige spillere som Kristoffer Ajer, Espen Børufsen og OIe Martin Rindarøy er friskmeldt. Andreas Hollingen og Jon Hodnemyr ble ikke klar til dagens kamp.

Verdt å merke seg er at Start-trener Mons Ivar Mjelde velger ålesunderen Robert Sandnes på topp fra start.

Lagene

AaFKs startellever (4-4-2): Sten Grytebust– Akeem Latifu, Edvard Skagestad, Mikael Dyrestam, Jo Nymo Matland – Bjørn Helge Riise, Vebjørn Hoff, Peter Orry Larsen, Aron Thrandarson – Magne Hoseth, Leke James.

Innbyttere: Andreas Lie – Thomas Skog Martinussen, Calle Björk, Tero Mäntylä, Mostafa Abdellaoue, Henrik Bjørdal, Oddbjørn Lie.

Starts ellever (4-4-1-1): Håkon Opdal - Michael Christensen, Alex De John, Rolf Daniel Vikstøl, Ole Martin Rindarøy - Daniel Aase, Solomon Owello, Gudmundur Kristjansson, Espen Børufsen - Kristoffer Ajer - Robert Sandnes

Innbyttere: Sean McDermott, Mathias Rasmussen, Lars-Jørgen Salvesen, Espen Hoff og Erlend Segberg.

Følg kampen og chat med vår journalist