José Mourinho er en vinner. I vår vant han sin tredje ligatittel som Chelsea-trener. Som trener for Porto og Inter har han vunnet Champions League.

En slik mann glemmer ikke sine nederlag. Spesielt hvis han mener det skjedde på urettmessig vis. I etterkant av Sepp Blatters annonserte avgang som FIFA-president, har det dukket opp anklager om at Sør-Afrika ikke vant avstemningen om å arrangere VM i 2010. Marokko skal ifølge Sunday Times ha fått flest stemmer, men ble ikke tildelt arrangementet.

Nå mener José Mourinho seg utsatt for noe av det samme. Portugiseren fikk nest flest stemmer da Vicente del Bosque vant prisen som FIFA World Coach of the Year etter Spanias EM-gull i 2012. Den gang trente Mourinho Real Madrid.

Mourinho føler seg robbet for utmerkelse

I uttalelser til Sunday Times gjentar Chelsea-treneren mistanker han hadde da prisen ble utdelt i 2012. Førsteinntrykket var at avstemningen gikk ordentlig for seg. Det var da reaksjonene fra fotballvenner strømmet inn, at den 52 år gamle suksesstreneren ble mistenksom.

– Så ble stemmene offentliggjort. En tidligere spiller av meg, en av landslagskapteinene, ringte meg på telefonen: «Det er noe galt. Jeg ga deg selvfølgelig stemmen min, men i listene står det navnet på en annen trener ved mitt navn. Det var ikke meg», refererer Mourinho.

Den anonyme landslagskapteinen var ikke alene. To landslagstrenere ringte og luftet mistankene sine for andreplasserte Mourinho.

– Ikke tro på hva du ser i listene, for jeg stemte selvfølgelig på deg.

– De endret stemmen min, skrev en annen landslagstrener i en tekstmelding til Chelsea-treneren.

«The Special One»: – Det er ikke et drama

Den høytflyvende trenren er som kjent romslig med uttalelsene sine, men har ingen anelse om hvem som angivelig skal ha sikret del Bosque trofeet i stedet for ham selv.

– Hvem endret stemmene? Var det hans forbund? FIFA? Hvem var det, spør Mourinho i et åpent spørsmål til den britiske avisen Sunday Times.

Selv om han er tydelig på at han tror noe har skjedd, vil ikke Mourinho blåse saken ut av alle proporsjoner.

– Det er ikke et drama. Et drama er andre ting, men på den tiden sa jeg: «Jeg forandrer ikke mening», for noe må tydeligvis ha skjedd, klager portugiseren.