Roy Keane fortsetter å være en kontroversiell figur, også lenge etter at spillerkarrieren er over. 43-åringen har helt siden han ga seg i Manchester United i 2005 hatt et dårlig forhold til sin tidligere sjef, Sir Alex Ferguson.

Årsaken er at Ferguson skrev om sine uenigheter med blant andre Keane og David Beckham da skotten ga ut sin selvbiografi i 2013. — Jeg synes det var galt av ham å kritisere meg og andre spillere. Vi gjorde det bra for klubben, hadde suksess og vant trofeer, og så kommer manageren og kritiserer oss, har Keane uttalt.

KRANGEL: Roy Keane var i mange år en av Alex Fergusons mest betrodde, men måtte til slutt forlate Old Trafford. Her er de to sammen etter Keanes testimonial. Foto: NTB scanpix

I forbindelse med lanseringen av sin nye selvbiografi tidligere i år slo Keane tilbake. Han skal ha uttalt at han ikke er sikker på om han noen gang kan tilgi sin tidligere sjef.— En manager som har tjent millioner av pund på oss, fått statuer og tribuner oppkalt etter seg, og så synes han at han kan kritisere oss uten at noen svarer ham. Hvorfor skal jeg sitte rolig og høre på dette tullet? Nei, det klarer jeg ikke, sa Keane videre.

Drikker ikke alkohol

Nå har imidlertid pipen fått en litt annen lyd. Ifølge The Guardian mener Keane at han fortsatt fortjener en unnskyldning fra den skotske managerlegenden, men han er villig til å sette seg ned med Ferguson under visse vilkår.

Det britiske fotballmagasinet FourFourTwo har gjennomført et intervju med Keane, der de spør om han kunne tenke seg å ta en øl med Ferguson.

— Det måtte bli en kopp te, sier Keane, som har vært avholdsmann i årevis.

— Hvis Sir Alex sier unnskyld så, kunne jeg gjort det, ja. Jeg synes han skylder meg en unnskyldning etter å ha kritisert meg etter at jeg dro fra klubben.

- Den beste tiden i livet

Keane innrømmer at han aldri så for seg noen rosenrød avskjed med klubben han kom til fra Nottingham Forest i 1993. Og han har lite til overs for de supporterne som måtte kritisere meningene hans.

— Hvis United-fansen sier at jeg hadde en god karriere, så er det fantastisk. Hvis de sier «hva er disse Ferguson-greiene?» så kan de dra til helvete!

Likevel klarer 43-åringen å rose sin mangeårige manager for det han har gjort.

— Jeg tar ingenting vekk fra Sir Alex og Manchester United. Bare for å ha det klart, jeg hadde den beste tiden i livet mitt hos United, sier Keane.

Liker ikke blått

Keane informerte forrige fredag om at han slutter som assistenttrener i Aston Villa, men han vil fortsette i jobben som assistent for Martin O'Neill hos det irske landslaget.

Keane har hatt en noe broket managerkarriere så langt, og har ikke ledet en klubb siden han forlot Ipswich i 2011. Han forklarer også grunnen til hvorfor han aldri slo til hos Championship-klubben:

— Jeg var aldri helt komfortabel hos Ipswich siden de har blå drakter... Jeg er ikke så glad i blått, sier Roy Keane.