I sin bok «The Second Half» — som kommer ut senere denne uken - har Roy Keane igjen omtalt sitt brutale angrep på Alf-Inge Håland i Manchester-derbyet i 2001. Mandag og tirsdag har Alf-Inge Håland brukt Twitter til å sende et par meldinger i retning iren.

Han hevder at det ikke var et forsøk på å skade nordmannen, men at han gjerne ville gjøre ham vondt:«Håland irriterte meg virkelig med kjeften sin. Han var en komplett kuk å spille mot. Plagsom, snikete. Jeg ville ta ham og la ham skjønne hvor landet lå. Jeg ville gjøre ham vondt og stå over ham og si «take that, you cunt». Jeg angrer ikke på det. Men jeg hadde ikke noe ønske om å skade ham.»

Videre forklarer Keane hvordan han kunne tatt Håland tidligere om han hadde ønsker å skade ham, selv om han i 2002-boken sin skrev dette om episoden: «Jeg hadde ikke glemt Alfie. Bryan Robson ba meg vente så lenge jeg trengte. Du får sjansen din, Roy. Vent.»

SKJEGGRIK: Roy Keane angrer ikke på at han «tok» Alf-Inge Håland i 2001. Han er nå assistentmanager i Aston Villa - her fra søndagens møte med Manchester City. Foto: DIGITALSPORT

Hjemme i Norge er Alf-Inge Håland ganske oppgitt over den tidligere Manchester United-kapteinen.Mandag kveld la han ut et bilde av Saddam Hussein på Twitter. Ved siden av skrev han:

«Kan ikke ta en mann seriøst når han har et slikt skjegg» — en klar referanse til Roy Keanes nåværende ansiktspryd.

Senere slettet han meldingen, og la i stedet ut en ny en som henvender seg til United-fans:

«Beklager at jeg slettet tweeten min i går kveld. Jeg måtte. SH's (Saddam Husseins, journ.anm.) familie ønsket ikke å bli assosiert med deres tidligere leder.»

- Må tåle noen stikk

I en tekstmelding tirsdag ettermiddag avslår Håland å utdype noe mer om sitt forhold til Roy Keane. Men han synes ikke at Keane burde la seg hisse opp over meldingene på Twitter:

TWEET 2: Alf-Inge Håland kommer med et nytt stikk til Roy Keane. - Såpass må han tåle, synes Håland. Foto: SKJERMDUMP

— Han må vel også tåle noen humoristiske stikk når han er såpass breial i kjeften selv. Men for noen ManU-supportere er han Gud som aldri har gjort noen feil, konstaterer Håland.På Twitter har han da også fått både støtte og noen heller negative tilbakemeldinger fra United-supportere som ikke satte pris på Hålands vitsing om Keane.

- Keane på ville veier

Nordmannen mener at Keane har havnet på ville veier når han innrømmer å ha villet ta ham.

— Å innrømme i en bok at du går med hevntanker med formål om å skade noen er feil, sier Håland.

Som mener dette om den første episoden de to imellom, i 1997, som endte med at Keane røk korsbåndet.

— Han har forsøkt å skade meg to ganger. Den første gangen ble han skadet selv.