Mange husker bildet av hvordan Roy Keane kvester den norske landslagsspilleren Alf-Inge Håland. Det var mot slutten av et Manchester-derby i 2001. United-kaptein Keane var på jakt etter City-kaptein Håland. Keane ville ha revansje for en episode i 1997. Mens Keane da lå på bakken med det som viste seg å være en langtidsskade, hadde daværende Leeds-spiller Håland løpt bort og skjelte ham ut for filming. Det husket Keane godt fire år senere, og det gjør han fortsatt.

Anger ikke

I sin første selvbiografi, gitt ut i 2002, omtalte Keane revansjeepisoden slik:

«I'd waited long enough. I fucking hit him hard. The ball was there (I think). Take that you cunt.»

Senere denne uka kommer Roy Keane med en ny bok, «The Second Half».

Ifølge The Guardian-journalist Daniel Taylor, som har fått tak i boken, så omtales igjen episoden. Og Keane har ikke blitt mykere med årene:

«Det er ting jeg angrer her i livet og han er ikke en av dem», siterer Taylor fra boka.

IKKE MYKERE: Roy Keane angrer ikke på at han «tok» Alf-Inge Håland i 2001. Han er nå assistentmanager i Aston Villa - her fra søndagens møte med Manchester City. Foto: DIGITALSPORT

Dermed ser det ut til at Alf-Inge Håland får rett i at han aldri kommer til å motta noen beklagelse fra Keane, en spådom han leverte overfor den irske utgaven av Daily Star i fjor.Videre i omtalen av Håland, er det liten tvil om at Keane fortsatt har et horn i siden til nordmannen. Men Kenae hevder likevel at han ikke forsøkte å skade ham.

— Jeg ville at han skulle ha det vondt og stå over ham og si «Take that, you cunt.». Jeg angrer ikke det. Men jeg hadde ikke noe ønske om å skade ham, skriver Keane i boken.

Han hevder også at taklingen ikke var en hevnaksjon for hendelsen i 1997. Men i 2002-boken lød det annerledes fra United-kapteinen: «Jeg hadde ikke glemt Alfie. Bryan Robson ba meg vente så lenge jeg trengte. Du får sjansen din, Roy. Vent.»

Flere utdrag fra Keanes nye bok har blitt gjort kjent.

Hos The Guardian kan man lese om hva som foregikk da Roy Keane måtte forlate Manchester United i 2005. Etter at han først hadde slaktet flere av medspillerne i et intervju på MUTV - hvor kritikken var så kraftig at klubbkanalen slettet intervjuet før det var sendt - så endte han opp i en krangel med Sir Alex Ferguson og hans assistent Carlos Queiroz på treningsfeltet.

Nicky Butt dommer i slåsskamp med Schmeichel

Videre har The Daily Mirror fått et utdrag som omhandler en slåsskamp med Peter Schmeichel. United var i Asia på preseason-turné, og sent på natta endte de to i en heftig slåsskamp med Nicky Butt som dommer.

Keane og Schmeichel hadde ingen god tone på fotballbanen, som to sterke personligheter. Langt utpå en kveld tok - ifølge Keane - Schmeichel initiativet til en slåsskamp i det han tror han minnes var Hong Kong. Han skriver også at det var i 1998, men den sommeren var United i Skandinavia på sin preseason-turné - ikke Asia.

Uansett:

— Han sa «jeg har fått nok av deg, det er på tide at vi rydder opp i dette». Så jeg sa «okay» og vi slåss. Det føltes som ti minutter, skriver Keane.

Slåsskampen husket tydeligvis ikke Keane mye av, men dommer Nicky Butt har fortalt ham hva som skjedde:

— Peter hadde tatt tak i meg, jeg hadde skallet ham - vi hadde slåss i evigheter, forteller Keane.

Kjeft fra Fergie

I boken står det også at Schmeichel fikk en blåveis ut av duellen.

En som slett ikke var imponert var Alex Ferguson. Manageren hadde fått nyss om episoden, og fikk vite at den aldrende klubblegenden Sir Bobby Charlton hadde våknet av tumultene i 28. etasje i hotellet.

— Han sa til oss at vi var en skamplett for klubben, at vi hadde vekket Bobby Charlton, at Bobby hadde kommet ut av rommet og sett oss, forteller Keane.

Den mangeårige United-kapteinen synes imidlertid at Bobby Charlton burde gjort noe for å stoppe det hele.

— Peter tok ansvaret for slåsskampen, noe som var bra. Det imponerte meg. Men Sir Bobby kunne prøvd å stanse slåsskampen, mener Keane.