Fredag formiddag kom meldingen om at Roy Keane gir seg som assistenttrener i Aston Villa.

Det var klubben selv som annonserte dette på sin Twitter-konto.

Den tidligere Manchester United-kapteinen ble innlemmet i Paul Lamberts trenerapparat i juni, men allerede nå fratrer han.

To roller ble én for mye

43-åringen skal ha gitt beskjed om at han ikke klarer å kombinere rollen han har på Villa Park sammen med tilsvarende rolle for det irske landslaget, ifølge BBC.

Paul Lambert og Roy Keane sammen på benken for Aston Villa. Nå må Lambert finne en ny assistent. Foto: Rui Vieira/Ap

Der har han vært assistenten til Martin O'Neill siden november i fjor.— Å skulle kombinere jobbene jag har i Villa og Irland ble til slutt for mye for meg. Det er ikke rettferdig overfor hverken Villa eller det irske landslaget. Derfor har jeg bestemt meg for å gi meg i Villa, sier Keane ifølge Sky Sports.

Fredag morgen takket han også Villa-manager Paul Lambert for tilliten.

— Jeg vil takke Paul for å ha gitt meg muligheten til å jobbe i denne fantastiske klubben. Jeg har hatt en veldig fin tid her, og jeg ønsker trenerapparatet, spillerne, supporterne og klubben alt det beste for tiden videre, sier Keane.

Lambert: - Full respekt

På pressekonferansen fredag morgen fortalte Lambert at han fikk beskjeden tidligere samme dag.

— Roy kom til meg i morges og informerte meg om at det ble for vanskelig for ham med begge disse to rollene, og at det fremskyndet hans avgjørelse. Det har jeg full respekt for. Han har vært strålende i sin jobb hos oss i den tiden han har vært her, sier Lambert.

Martin O'Neill og Roy Keane er trenerduoen på det irske landslaget. Foto: Alvaro Barrientos/Ap

Klubbledelsen takker også Keane for sin innsats, og går nå i gang med jobben med å finne en ny assistent på langtidskontrakt.Aston Villa møter Burnley borte i Premier League i morgen, og ligger på 16. plass på tabellen etter 12 serierunder.