Kolstad — Bækkelaget 22-22

I dramatiske sluttsekunder sikret Kolstad seg sitt aller første poeng i eliteserien mot Bækkelaget. Stian Gomo klarte ikke juble etter at det lenge så ut til å gå mot seier.

— Ett poeng er bedre enn ingen, men vi burde ha vunnet, oppsummerte Gomo etter kampslutt.

Etter to 13-målstap mot antatt sterkere motstand i eliteserien, var møtet med Bækkelaget Kolstads sjanse til å ta sine første poeng i den gjeveste håndballserien. Og kveldens gjester i Trondheim Spektrum fikk kjenne fra første kast at dette var en kamp Kolstad ville vinne.

Målfattig førsteomgang

Tavla viste 11-10 til pause, og at de det så vidt ble tosifret antall mål i mot, kan Kolstad takke keeper Goran Raikovic for. Han fikk 24 skudd i mot seg, kun 10 fant veien i nettmaskene.

Når Kolstad-forvaret tok duellene med Bækkelagets skyttere og løp helhjertet hjem i forsvar etter å ha bommet i angrep, ble oppgaven hans mye enklere, spesielt sammenlignet med åpningskampen mot Halden da Kolstad framsto som tannløse og passive.— Mot Elverum fikk vi på plass gløden og forsvaret, men slet med mange skuddbom, sa Kolstad-trener Stian Gomo til adressa.no før kampen.

Fikk direkte rødt kort

Fra sidelinja mot Bækkelaget så han at Kolstad-spillerne hadde stilt inn skuddarmen bedre denne onsdagskvelden. Med aggressivt forsvar og avgjørende keeperredninger åpnet mulighetene seg for kontringsspill, noe spesielt forsvarsdirigent Lasse Balstad og venstrekant Adrian Aalberg visste å benytte seg av.

Og når Kolstad sluttet å være omstendelige i etablert angrep med bevegelser på tvers, og i stedet økte tempoet i spillet og søkte direkte mot mål, fikk de betalt med mål fra strek, gjennombrudd og direkte rødt på Bækkelagets Fredrik Lundgren som taklet Mishels Liaba med strake armer i ansiktet.

Dristighet lønnet segEtter pause fortsatte Stian Gomo med å sette inn ekstraspiller når laget hans hadde en spiller utvist. Å ta ut målvakten viser seg å være et effektiv Kolstad-trekk. Laget spiller tålmodig og setter avtaler.

Belønningen er ofte gjennombrudd eller straffekast. Som da Lasse Balstad ble taklet og Adrian Aalberg sendte Kolstad i tremålsledelse, 15-12 etter å ha satt inn returen på sin egen straffebom.

Bækkelaget utlignet

Bækkelaget nektet imidlertid å la vertene reise i fra. De bet seg fast, og var farlige, spesielt på distanse hvis Kolstad-forsvaret ikke holdt intensiteten oppe.

På stillingen 15-14 fikk Mishels Liaba sin andre utvisning for kvelden, og Anders Tverdal hadde ingen problemer med å utligne til 15-15 i overtall da andreomgangen var 12 minutter gammel. Minuttet senere ble også Kristoffer Østmo utvist, og Kolstad spilte et kort forsvar med to spillere mindre.

Det neste angrepet benyttet Kolstads trenerteam, Stian Gomo og Valery Putans, til en timeout.

Dessverre for Kolstad gikk Håkon Følstads neste skudd i tverrliggeren, og da benyttet Bækkelaget anledningen til å ta ledelsen 15-16. Tryggheten i Kolstad-angrepet forsvant i noen minutter, men publikum fortsatte å gi eliteseriedebutantene støtte.

Og da Kristoffer Østmo løp gjennom Bækkelaget-forvaret og utlignet til 17-17, kom trua på seier tilbake både på tribunen og hos Gomos gutter.Lasse Balstad svarte på direkten med et langskudd etter fin, kollektiv bearbeiding, og Kolstad var i føringen igjen.

Dramatiske sluttminutter

I de intense sluttminuttene fulgte lagene hverandre tett. Med fem minutter igjen utlignet Petur Palsson til 19-19 og påførte samtidig Bækkelaget en utvisning. Overtallsspillet endte 1-1, og med to minutter igjen sto det 21-21 på lystavla.

Da bestemt Mishels Liaba seg for å være med på festen, og dunket in n22-21. Bækkelaget utlignet raskt og med 47 sekunder igjen av kampen la Stian Gomo timeout-kortet på bordet. I stedet for å score, kastet Kolstad bort ballen, og Håkon Følstad ble utvist i et forsøk på å stanse Bækkelaget-kontring.

Goran Rajkovic reddet gjestenes siste skudd i sluttsekundene, og det ble poengdeling i Trondheim Spektrum.