OBERSTDORF/TROMSØ:Forfang og de norske hopperne har selvsagt fått med seg varselet om mulige terrorangrep mot flere europeiske byer i romjulen og meldingen som er sendt ut av østerriksk politi.

– Jeg var faktisk ikke klar over det før en annen journalist ringte meg om det samme, så jeg har ikke rukket å tenke så mye over det. Jeg tenker det sikkert vil bli noe økt sikkerhet og at politiet vil forsøke å få så god kontroll som mulig, sier Johann André Forfang til iTromsø på telefon fra Oberstdorf.

– Fokus

20-åringen fra Tromsø ligger som nummer fire sammenlagt i verdenscupen og er i en helt annen situasjon enn i fjor, da han som ubeskrevet blad ble nummer 28 i samme renn.

I år er hverdagen en helt annen og av mange er Forfang nevnt som en mulig utfordrer til å vinne hoppuka sammenlagt.

Første renn er i tyske Oberstdorf tirsdag kveld.

– Jeg har hoppet godt på ski i det siste og planen er å fortsette med det. Jeg tror det er viktig at vi gjennomfører hoppuka og ikke lar terroristene vinne. Det viktigste er å holde fokus på det som skal skje i bakken, så er det andre som håndterer sikkerheten og slik, sier Forfang.

Tromsø-jul

Forfang tilbrakte noen kjærkomne dager hjemme i Tromsø før avreise til Tyskland og tror dagene hjemme har gjort han godt.

– Det er så sjelden jeg er hjemme, så det var utrolig fint og tilbringe dager med familie og venner. Det blir lenge mellom hver gang og jeg har fått en veldig god oppladning til hoppuka med å være hjemme. Nå er batteriene ladet og jeg er klar for det som skal skje.

Med den gode plasseringen i verdenscupen er Forfang allerede kvalifisert til rennet og slipper å kvalifisere seg.

– Det er veldig godt å vite at jeg slipper det stresset der med å måtte kvalifisere meg til rennet. Det gjør det litt lettere.

i hoppuka vil han bli satt opp i duell mot en annen hopper, der hopperen med høyest poengsum går videre til 2. omgang, samt de fem beste toerne.

– Oberstdorf er en bakke jeg har gjort gode og dårlige hopp i. Men når du hopper godt på ski, så hopper man godt uansett, sier Forfang.

Anders Jacobsen var siste nordmann som vant i bakken i fjor tre år siden. Samme mann var også sist nordmann som vant hoppuka sammenlagt i 2006/2007-sesongen.

– Det er ikke så mye tips å hente fra andre hoppere, så jeg har ikke pratet med Anders (Jacobsen). Jeg vet hva som må til for å gjøre gode hopp i bakken og det finnes ingen oppskrift. Det gjelder å forberede seg best mulig på hva man selv skal gjøre og det er jeg klar over, sier Forfang.