LANGNES: Samtlige av journalistene i iTromsø-sporten hadde hopperen på førsteplass på sin liste. Det er ikke så ofte at det skjer.

– Det er kult å høre, sier Johann Forfang til iTromsø.

Som premie får hopperen en innrammet tegning av iTromsøs avistegner Odd Klaudiussen.

– En kul tegning, smiler Forfang.

iTromsø møter hoppkometen idet han nettopp har landet på Langnes og er klar for juleferie.

– Det skal bli godt å få noen dager hjemme og treffe familie og venner, sier han.

Etter en glimrende start på sesongen ligger han på fjerdeplass i verdenscupen sammenlagt.

20-åringen er derfor en av favorittene til å vinne Hoppuka som starter i Oberstdorf 29. desember.

Men dette er bare starten.

– Det har alltid vært drømmen, siden jeg var liten, å bli best i verden. Jeg vil være en som alle regner med helt der oppe, og jeg vil være en hopper som skriver seg inn i historiebøkene, sier Forfang.

Takker foreldrene

Til tross for to tredjeplasser allerede i årets sesong, er det mer i vente. Det er mer å gå på, både mentalt, teknisk og ikke minst fysisk.

– Jeg vil ikke si jeg er nær målet ennå, nei. Men å være blant de beste i verden allerede nå, er helt sykt kult. Det er artig å være skihopper om dagen, smiler Forfang.

ENDELIG JUL: Johann Forfang er noen dager hjemme på juleferie før han reiser til Hoppuka i romjula. Foto: Daniel Lilleeng

Og til tross for at det er han selv som gjør jobben hver eneste dag, er det også andre som skal ha litt av æren for at Tromsø har fått en hopper i verdenstoppen.– Jeg vil så klart trekke fram foreldrene mine (Hugo og Annfrid). Og i tillegg alle ildsjelene som har stått på i Grønnåsen. Det er et relativt lite miljø i Tromsø Skiklub, men alle som har hjulpet til opp gjennom årene har vært viktig, sier Forfang, som nå gleder seg til å få med seg juletradisjonene hjemme på Slettaelva.

– Det er den beste tida av året for meg. Det å spise ribbe, være med familien og pakke opp gaver gleder jeg meg mest til, sier Forfang.

En klok hopper

Da iTromsø fortalte landslagstrener Alexander Stöckl at Forfang er årets idrettsutøver, utbrøt han:

– Perfekt!

Stöckl beskriver 20-åringen slik:

– Johann er egentlig en ganske rolig type. Han er ikke veldig utadvendt. Han er veldig bevist på det han gjør og har en klar plan og et klart mål.

Videre beskriver han Forfang som en «teknisk utøver som har veldig mye følelse for hva som skjer i bakken».

– Det er veldig lett å jobbe med ham. Når han får feedback (fra trenerne) vet han akkurat hva som har skjedd i hoppet. Det er en stor fordel, sier Stöckl.

– Han er en klok hopper?

– Ja, det er han.

Til dét sier Forfang:

– Det er godt å høre, og en bekreftelse på noe jeg allerede vet. Pappa var opptatt av at jeg skulle være en selvstendig utøver og har aldri «trødd» arbeidsoppgavene ned i hodet på meg. Å ha en forståelse for hopp er noe vi har jobbet med siden jeg var liten.

Teknisk er Forfang kommet meget langt. Men han har en del å gå på fysisk.

– Jeg vil ikke si at jeg er svak, men på landslaget er jeg en av de svakeste oss. I corestyrke er jeg ganske god, men i spenst og det å hoppe høyt på flatmark er det ennå litt å gå på. Men alt er relativt. Jeg har egentlig ganske god spenst, men i hoppsammenheng er det mer å gå på, sier Johann Forfang.

Det forteller også mye om hans enorme potensial. Og Forfang er alltid klar for å ta nye steg.

Mot verdenstoppen.