VAL MÜSTAIR (Aftenposten.no/Adressa.no): I sprintløypas ene nedoverbakke hadde arrangøren i Val Müstair helt uten forvarsel lagt inn et hopp.

Det var ikke et særlig stort hopp, det var rundt 40 centimeter høyt, men under formiddagens trening var det flere som falt.

— Dete er ikke et hopp, det er et dropp. Det er forslag fra arrangøren for å få inn hvor vi er. Juryen vurderer det nå, og jeg tipper det forsvinner til i morgen, sa Vegard Ulvang, langrennssjef i FIS, under formiddagstreningen.

TRENING: Vegard Ulvang ønsket å fjerne hoppet i sprintløypa i Val Müstair. Her tester Petter Northug og Marit Bjørgen hoppet tirsdag mandag formiddag. FIS har nå bekreftet at hoppet blir fjernet. Foto: Richard Sagen

"Ekkel og vanskelig sving"

Mens han snakket med Aftenposten satt juryen i møte. Og beslutningen kom kjapt: Hoppet fjernes til fristilsprinten tirsdag.

Det er både Ulvang, løpere og ledere glade for.

— Det er en litt ekkel og vanskelig sving, det er litt isete der, og så kommer de seks og seks. Det er en liten sikkerhetsrisiko, men først og fremst synes jeg ikke dette ser særlig pent ut. Det ser litt klumsete ut. Dette er ikke langrenn, sier Ulvang til Aftenposten.

Vil ikke ha skileik

Den norske landslagstreneren Steinar Mundal hadde ikke studert det omstridte hoppet da adressa.no pratet med ham, men var klar på at det norske landslaget ønsket det fjernet.

— For å være ærlig så tror jeg de fleste trenere og utøvere helst ikke vil ha skileik. Vi vil helst ha langrenn, sier Mundal.

Han gir dermed full støtte til Ulvang.

— Vi håper det blir fjernet. Hadde det vært et vårrenn så hadde det vært greit, men ikke i verdenscupen, sier Mundal til adressa.no.

Mundal og kompani fikk viljen sin. Hoppet ble fjernet.