OBERSTDORF (adressa.no): Egil Kristiansens kontrakt går ut etter sesongen. Skiforbundet vil forlenge med ham. Marit Bjørgen skjønner hvis han sier nei.

Vil ikke pushe treneren

— Det er utrolig positivt hvis han har lyst til å bli med videre, men jeg skal ikke pushe ham, sier Bjørgen til adressa.no.

I går smadret hun konkurrentene og leder Tour de Ski suverent før morgendagens sprint i sveitisiske Val Müstair. Kanskje har 34-åringen aldri hatt så god mulighet til å vinne sammenlagt som nå.

Trener Egil Kristiansen har opplevd eventyrlig suksess for både Bjørgen og resten av landslagsjentene de siste fire årene. Tidligere har han signalisert at han vil gi seg etter at Falun-VM er over, men nå skal det være mer aktuelt at han tar på en ny periode.

Skinstad vil forlenge

— Egil har vært med i gamet lenge. Han har også familie og jeg skal ikke pushe ham til noen ting, sier Bjørgen til Adresseavisen.

— For min del har jeg vært med lenge og er litt min egen trener. Det er nok verre for de unge, men de har jo også Roar (Hjelmeset, assistenttrener), legger hun til.

Langrennssjef Åge Skinstad er klar på at han ønsker suksesstreneren med videre.

— Vi er i gode samtaler. Egil er ikke lenger like bastant på at han ønsker å gi seg. Men dette er ikke noe vi stresser med. Vi vil først bli ferdige med Tour de Ski. Vi har bedre tid frem mot NM. Vi kommer ikke til å gjøre noe før Tour de Ski er over, sier han til adressa.no.

Marit Bjørgen under søndagens 10-kilometer i Tour de Ski. Foto: Richard Sagen

Vant på ski fra 2004

Bjørgen leder nå Tour de Ski med drøye minuttet foran Heidi Weng. Therese Johaug er 66 sekunder bak. Sjansene er store for at avstanden vil øke ytterligere etter sprinten i morgen.

— Jeg skal ikke si at det er umulig å ta inn forspranget, men jeg må gå fort på de neste rennene i hvert fall, sier Therese Johaug, som er tittelforsvarer.

Gårsdagens renn ble vunnet på ski som Bjørgen fikk for over ti år siden.

— Det er et skikkelig klisterpar. Det er ikke ofte jeg bruker dem, kanskje to-tre ganger i løpet av en sesong, ofte på slutten av sesongen, sier hun.