OBERSTDORF (Aftenposten/Adresseavisen): Den tyske veteranen Claudia Nystad var uheldig mot slutten avsøndagens 10-kilometer. Tyskeren lå plutselig langflat i løypen, og det var en stund uklart hva som hadde skjedd med henne.

Nystad lå på bakken i flere minutter, og flere sekundanter kom bort. Nystad fikk et pledd for å varme seg med mens hun lå ute i løypen.

Etterhvert ble 36-åringen, som er gift med den norske treneren Trond Nystad, fraktet ut fra stadion på snøskuter med blålys i ventende ambulanse.

FRAKTES TIL SYKEHUS: Ambulansen som tar Claudia Nystad til det lokale sykehuset i Oberstdorf. Hjelpemannskaper holder et pledd foran den skadde 36-åringen. Foto: Richard Sagen

Nystad skal ha falt og slått hodet i isen. Hun skal ha pådratt seg en lett hjernerystelse, bekrefter tyske ledere til adressa.no.

Overrasket Bjørgen

— Oj, det visste jeg ikke om, sa Bjørgen da hun av norske medier ble informert om at Nystad var kjørt fra stadion med ambulanse etter å ha fått en kraftig smell i hodet.

På spørsmål om det var krevende forhold, svarte den suveren Tour-lederen.

— Nei, det vil jeg ikke si. Men vi kom i større puljer og det var noen svinger der skiene kunne forsvinne under deg. Men jeg synes ikke det var uforsvarlig. Det var en fordel å gå alene, for da kunne jeg kjøre i den kurven jeg ville.