OBERSTDORF (adressa.no): Etter lørdagens prolog latterliggjorde Petter Northug lagkameraten Chris Jepsersens håp om å få med seg mest mulig premiepenger fra Tour de Ski.

— Seier i Tour de Ski henger veldig høyt. Ikke minst er det veldig godt betalt. Når det er så masse premiepenger gjør det konkurranser viktigere, fastslo Jespersen da han pratet med adressa.no fredag.

VITSEMAKER: Petter Northug har vært i perlehumør de siste dagene. I dag var det Chris Jespersen og Calle Halfvarsson som fikk gjennomgå. Foto: Richard Sagen

— Drømmeverden

Northug kommenterte Jepsersens utspill slik lørdag:

— Det som er med Chris er at han drømmer om et rikmannsliv med nye biler og flere biler og fire-fem etasjer og svær villa. Han lever litt i sin egen drømmeverden. Da trenger han penger, sier Northug til adressa.no.

Etter å ha vunnet jaktstarten i Oberstdorf i dag, fortsatte en Northug i perlehumør vitsingen om Jepsersens økonomiske motivasjon. Chris Jespersen har ikke hatt noen stor start i Tour de Ski og gikk i dag inn til 20.-plass, halvminuttet bak Northug. Uten fremgang kan han risikere å bli hjelperytter på slutten av Touren. En smilende Northug gjør det klart at Jespersen skal få godt betalt om han bidrar.

PALLEN: Petter Northug flankert av Calle Halfvarsson og Alex Harvey. Foto: Richard Sagen

— Gir alt til Chris

— Jeg skal gi alle pengene til Chris. Nå skal jeg starte Chris' sparefond. Jeg skal sørge for at han får sitt eget solarium i garasjen hjemme. Han skal få det playboylivet han ønsker seg etter karrieren.

- Får han styre pengene som han vil?

— Jeg tror han trenger litt rådgivning. Han er litt vill i fantasiene. Han skal plassere litt og la noe vokse. Så kan han bruke ti-tjue prosent til lek og moro, vitser Northug til adressa.no.

Svensk drømmeverden

En annen utøver som fikk gjennomgå av Northug i dag var Calle Halfvarsson, som ble nummer tre. Lørdag kommenterte svensken at han som oftest er raskere enn Northug på slutten.

— Calle lever litt i sin egen drømmeverden hvis han gjør det bra. Hvis du ser på det han har oppnådd i mesterskap, så er du og han på lik linje, uttalte han til NRKs reporter.

— I fjor, da Sverige vant i OL, puttet de ham på utsiden. Det lyktes de med, sier Northug, som var mer seriøs da han kommenterte sitt eget løp på Tourens andre etappe. Han tar på ingen måte av selv om han leder Tour de Ski.

Petter Northug foran Chris Jespersen i løypa. Foto: Richard Sagen

Tar ikke av

— Jeg startet tidlig og fikk en billig reise. Det er mange løpere som fortjener mer skryt enn meg i dag. Det er fortsatt litt for tidlig etter høydeoppholdet. Jeg mangler litt kraft og går litt for dårlig på ski, sier Northug til adressa.no.

Northug vant søndagens jaktstart foran Alex Harvey fra Canada og svenske Halfvarsson. Niklas Dyrhaug var sterk i hele løpet, men måtte ta til takke med fjerdeplass til slutt. Favoritten Dario Cologna ble sjettemann.