OBERSTDORF (Aftenposten.no): — Det glapp noen plasseringer i den siste bakken. Men det er sånn som skjer. Shit happens! Jeg må klare å sette stavene på riktig side av skiene, sa Johnsrud Sundby og lo litt av seg selv da han hadde kommet til den skrivende pressen i intervjusonen ved skistadion i Oberstdorf.

Røa-gutten ble nummer åtte på 15 kilometer klassisk jaktstart, 3,8 sekunder bak Petter Northug. Sundby er nå 18,8 sekunder bak lagkameraten sammenlagt.

Men like viktig: Dario Cologna har bare halvannet sekund på Sundby. Og han slapp med skrekken etter et uhell i bakken.

— Jeg satte staven mellom beina da jeg skulle ut i fiskebein. Jeg var litt nedpå. Men det var flaks at det ikke var de siste 300 meterne av monsterbakken. Det var totalt selvforskyldt, sa han.

Kamp om sprint-sekunder

Det er svært jevnt i toppen av herreklassen etter de to første etappene. Tirsdag er det sprint i Val Müstair, og der deles det ut mange bonussekunder.

— Det er meget jevnt. Kroppen var veldig bra og det er positivt. Jeg gikk et godt løp i dag. Mye bedre enn i går. Og så er det kjedelig å tape noen plasseringer på slutten der. Nå blir det veldig spennende å se hvordan det går i sprinten i Val Müstair. Der deles det ut mange sekunder, det har litt å si hvordan det utvikler seg.

- Og Northug var tilbake med seier?

— Det var sterkt. Han kom i vanlig firsprang på den siste kilometeren. Han hadde ligget og slappet av i noen kilometer og var kjempesterk på slutten. Det er kult og nå har vi tre mann på topp 8, da tror jeg vi kan si at det ser bra ut med norske øyne. Jeg er fornøyd med utgangspunktet.

- Du gikk feil i går, du hadde et uhell i dag, er kvoten oppbrukt nå?

— I fjor hadde jeg absolutt alle marginer på min side. Det er naturlig at det er litt stang ut i starten nå i år, sa Johnsrud Sundby og forlot stadion smilende.