OBERSTDORF (Aftenposten.no): Petter Northug (28) klatret igjen øverst på seierspallen på dagen ett år etter at han stod der sist gang.

Han vant 10 kilometer klassisk 4. januar i Val di Fiemme 2014. Etter det har han vunnet sprinten i det nasjonale åpningsrennet på Beitostølen. Northug vant også Fjälltoppsloppets herreklasse i Bruksvallarna i april.

POPULÆR: Petter Northug med beundrere etter søndagens triumf i Tour de Ski. Foto: Richard Sagen

Men i internasjonale konkurranser er det 365 dager siden Northug gikk helt til topps.

Landslagssjef Vidar Løfshus hyller Northug for fremgangen.

— Nå ligner Petter på den gode gamle. Han ligger litt bak og "halter litt", før han går seg opp på slutten og vinner.

- Hvordan kjenner du igjen den gamle Northug?

— Han ligger bakpå halen og ser litt "halv-sliten" ut og på slutten har han de kreftene som skal til for å vinne. Det hadde han ikke i fjor. Vi fikk bekreftet gang på gang at det var såvidt han hang med i fjor. Og så hadde han ikke noe å gå med da det gjaldt.

— Hva har det betydd å få Northug med på laget igjen?

— Det betyr mye å ha en som er så god på laget. Han er en av favorittene her. Vi har med de beste her og Petter har sin rolle i laget. Hans rolle er litt annerledes nå enn for to år siden. Petter trives veldig, veldig godt i det miljøet han er i nå.

- Og det er du sikker på?

— Ja, hvis ikke hadde han ikke vært med her. Da hadde han funnet seg noe annet å gjøre.

- Hvordan ser du det?

— Han er i godt humør og svarer for seg når han snakker med andre folk. Han er i generelt godt humør og presterer bra. Vi har sett de siste ukene at han har vært i bedre humør, han har vært i sitt gamle jeg. Det er et godt tegn.