OBERSTDORF (adressa.no): Det gnistret av Niklas Dyrhaug på andreetappen i Tour de Ski. 27-åringen fra Tydal preget jaktstarten og var svært godt plassert i den siste utforkjøringen før mål.

Rett før oppløpet ble han imidlertid hindret. Den italienske overraskelsesmannen Francesco De Fabiani kjørte inn i Dyrhaug, som mistet fart og ble hengende etter. Petter Northug spratt forbi og vant foran Alex Harvey. Calle Halfvarsson tok tredjeplassen, mens Dyrhaug ble nummer fire. Italieneren ble til slutt nummer sju.

Mistet balansen

— Jeg var sliten. Beina mine var slitne og jeg mistet balansen, sier De Fabiano til adressa.no når han skal forklare hva som skjedde.

Dyrhaug var kraftig irritert på det som skjedde da han kom i mål.

— Det er litt bittert, for jeg trodde jeg skulle vinne. Jeg var den som hadde høyest fart. Om italieneren ikke hadde kommet ville jeg ha vært først inn på oppløpet. Det er kjipt, oppsummerer Dyrhaug til adressa.no.

- Ikke med vilje

Han forteller at De Fabiano etter løpet kom bort og ba om unnskyldning.

— Han gjorde jo ikke dette med vilje, sier Dyrhaug.

Selve løpet er tydalingen svært godt fornøyd med. Kampen om VM-plassene i Falun er knalltøff og Dyrhaug la inn en god søknad om en plass på femmilslaget med sin prestasjon i Oberstdorf.

— Jeg lå i front hele tiden og følte at jeg kontrollerte feltet. Det er jo en fellesstart i VM og den har jeg veldig lyst til å gå. Jeg tror det var en bra søknad å ligge i front i feltet.

Ikke aktuelt med protest

- Hvordan opplevde du episoden før oppløpet?

— Jeg hadde mye større fart enn ham. Da jeg skulle kjøre forbi, skar han ut. Det var en god, gammeldags obstruksjon i fotball. Jeg mistet all fart og måtte begynne på nytt.

Noen protest var ikke aktuelt fra Dyrhaugs side.

— Nei, dette er slik som skjer når det er så trangt og tett.

Mandag er det hviledag i Tour de Ski, før konkurransen fortsetter med sprint i Dario Colognas hjemsted Val Müstair i Sveits tirsdag.