Ondrasek dro fra Tromsø og TIL i høst etter fire sesonger i klubben. Siden 2012 har han spilt mer eller mindre fast for ”Gutan” både eliteserien og 1.-divisjon. Tsjekkeren, som ble hentet en uke før sesongstart for fire år siden, takket før nyttår nei til et nytt kontraktsforslag fra TIL.

iTromsø omtalte i forrige uke interessen fra de polske klubbene Wisla Krakow og Legia Warzawa og det er førstnevnte klubb som er blitt enig med Ondrasek om en avtale.

Ifølge tsjekkiske medier skal spissen ha blitt enig om en treårsavtale som skal underskrives denne uken. Det skjer dersom han består den medisinske testen tirsdag.

Målkrav

Ifølge de samme tsjekkiske mediene skal valget til slutt ha stått mellom Wisla Krakow og en sveitsisk eliteserieklubb, men at sistnevnte ikke ble konkret nok for Ondrasek. Jacek Staszak, journalist i den polske landsdekkende avisen "Gazeta Wyborcza", sier det forventes store ting av Ondrasek dit han kommer.

— De trenger han til å score mål. Mange mål. I starten av sesongen var Wisla et av de beste lagene i serien. De holdt på ballen, hadde et godt pasningsspill, skapte sjanser, men slet med å score. De vant 6-0, 4-2 og 4-1 i noen kamper, før de i oppgjør som betydde ekstra mye ikke klarte å lage mål, sier Staszak til iTromsø.

Ifølge Staszak ville Ondrasek ikke snakke med media i dag, men Pawel Brozek, klubbens andre spiss med 125 mål for klubben, uttalte at han gledet seg til å spille sammen med tsjekkeren.

— Kanskje treneren kan finne plass til oss begge på laget, og hvis Ondrasek presterer som jeg har hørt han kan vil han bli et godt tilskudd, sa Brozek til den polske avisen.

Får 150.000 i måneden

Noe som taler for det er at trener Tadeuz Pawlowski har sagt at han vurderer å legge om fra en til to spisser.

Etter det iTromsø kjenner til får Ondrasek nærmere 150.000 kroner i månedslønn i sin nye avtale, noe som ikke er så langt unna det han hadde i Tromsø der han var klubbens desidert best betalte spiller de siste par årene. Lønnen i polen blir dog bedre enn i Norge, på grunn av lavere skatt.

Wisla Krakows målsetting er å bli blant de åtte beste lagene. Disse lagene gjør mot slutten av sesongen opp om europacupplass og medaljer.