ALFHEIM: – Det kjentes jo veldig bra. Jeg skal ikke lyve. Det var artig å score, sier NRK-kjendisen, også kjent som «Kråka».

Han kunne ikke levert en bedre søknad på sin første TIL-trening. Hard jobbing under hele økta ble belønnet med to fine mål i spillsekvensen. Det ene var altså et kanonskudd som satt helt oppe i krysset.

– Det var et lykketreff. Jeg så at keeper var dekket, så jeg prøvde å få ballen rundt, sier Johnsgård beskjedent.

– Først og fremst er jeg veldig glad for at jeg får lov å komme å trene med TIL. Det er en guttedrøm. Man føler seg litt som en unge på julaften, sier Johnsgård.

56 mål på to år

Prøvespillet med TIL varer i en uke. Han har ett år igjen av avtalen med FK Senja.

– Jeg har snakket med flere i TIL som har sagt at de kunne være interessert å ha meg litt på trening, og det setter jeg pris på, men det er ikke noe mer enn det, sier Johnsgård, som ikke legger skjul på at han innerst inne håper på kontrakt.

– Alle har jo håp og drømmer. Som jeg har sagt før; alle gutter som spiller fotball i Nord-Norge drømmer om å spille for flaggskipet i nord. Det har jo jeg også gjort siden jeg var liten, men om det er realistisk vet jeg ikke, sier spissen, som har scoret 56 mål for Senja de to siste sesongene.

VET HVOR MÅLET STÅR: Her scorer Christer Johnsgård på gårsdagens TIL-trening med Hans Norbye som tilskuer. Foto: Øyvind Sivertsen

– Selv om man trener til kl. 22 med Senja i Skarphallen, så viser det at om du legger ned jobben som skal til og er målrettet, så kan man veldig fint utvikle seg i en klubb som Senja. Selv om man ikke kommer på et elitelag med en gang, kan man utvikle seg i mindre klubber, sier TILs svar på Jamie Vardy.For tiden har Johnsgård annen jobb. Han planlegger Påskemorgen som skal gå på NRK.

– Det blitt lange dager i uka, men det er verdt det, sier Johnsgård.

– Hvis du fikk velge nå – TV-karriere eller fotballkarriere de fem neste årene?

– TV har jeg jo holdt på med. Nei. det blir et luksusproblem. Jeg føler det blitt galt uansett hva jeg svarer. Ja takk, begge deler, humrer Johnsgård.

– Undervurderer ikke

TIL-trener Bård Flovik sier klubben fulgte Johnsgård i fjor da han scoret 22 mål på et lag som så vidt berget seg plassen.

– Han har en spesiell evne til å score mål. Vi hadde bestemt oss for at vi skulle se han etter jul, sier Flovik.

– Noen vil kanskje stusse på at dere henter en 28-åring som har spilt 2.— og 3.-divisjon de siste årene på prøvespill?

– Det får så være. Vi skal se hva han gjør. Samtidig har vi ikke hentet ham for å skrive kontrakt med det første. Det er for å inspirere ham og for å se hvor han står. svarer Flovik, som har to offensive spillere, en keeper og en anvendelig spiller på ønskelista før sesongstart.