Statistikksenter Eliteserien:

Skarsfjord-effekt eller ei, Brann fikk seg en smekk på nesen av makrellfotballens patentinnehavere i går. Så godt traff smellen, at Branns trener igjen understreker at laget er «back to basic».

– Jeg har aldri sagt noe annet, men jeg har jo merket at man i Bergen er begynt å tenke at plassen er sikret og at det nå gjelder å klatre på tabellen. Vi tenker ikke tabell, det kan vi ikke tillate oss. Vi må bare tenke på neste kamp. For dette handler fortsatt kun om å overleve i eliteserien , sier Rune Skarsfjord.

– Brann er forutsigbare

Det så ikke slik ut i går. De røde la liten dødsforakt for dagen på behagelig tempererte Sør Arena, og fikk i stedet smake egen medisin av Start og Knut Tørum. De gule kontret på laget som har kontret seg bort fra nedrykksgjørmen, og Brann likte det særdeles dårlig. Slik tilfellet var mot Molde i forrige kamp.

– Vi fikk for enkle brudd imot og løste dem dårlig , erklærer Skarsfjord.

Tørum innrømmer overfor BT at han hadde studert kampen mot Molde, og svarer slik på spørsmål om Brann er enkle å kontre på:

– Det er lettere å svare slik: Brann er et mye tydeligere lag nå enn de var i vår, men det gjør dem også mer forutsigbare og dermed lettere å ta ut. Du så ikke mange farlige kontringer fra deres side i dag? Det var mer omvendt. Men vi skulle fått til enda flere på dem, mener Tørum.

(Artikkelen fortsetter)

VIDEO: Reaksjoner Rune Skarsfjord

Skarsfjord skyldte på Bolaños

– Ikke tro vi er et topplag

Både straffesituasjonen som ga 1-0 og den påfølgende 2-0-scoringen kom som følge av raske kontringer hvor Branns forsvar ble rullet opp som en boks Bjellands sardiner. Arkitekten het Christian Bolaños.

Mellomamerikaneren ødela for Brann, og også Eirik Bakke vil understreke at man må ta nederlaget på alvor.

– Vi er fortsatt i en vanskelig situasjon, og vi må ikke plutselig tro at vi er et topplag.

Kollega Erik Huseklepp er inne på det samme.

– Vi ligger der vi ligger på tabellen. Vi skal ikke se vekk fra det. Vi må tåle å tape, også, vi skal ikke rase sammen på grunn av dette.

(Artikkelen fortsetter)

VIDEO Målene Start — Brann 3-1

Start — Brann: Målene

Dårlig bevegelse

Brann åpnet kampen best, og som en konklusjon kan man jo forsøke seg med at Brann var best i de første 20 og de siste 20 minuttene av kampen.

Det blir likevel meningsløst, for innimellom Branns to perioder scoret Start tre ganger. Rune Skarsfjord er klar på hvor det begynte å klabbe for Brann.

– Bevegelsen offensivt var for dårlig. Det gjorde at vi hadde for å alternativer, fikk enkle balltap imot oss og Start fikk kontre på oss. Det var en del flikker og hælspark og så videre der oppe på topp, og de gangene Start satte fart på oss, opptrådte vi heller ikke ordentlig.