HAR STARTET JOBBEN: Sportsdirektør Pål Higson i Stavanger Oilers jublet etter lagets femte NM-gull lørdag. Nå skal han på spillerjakt. Foto: Lars Idar Waage

STAVANGER: Gullfesten er så vidt over, men sportsdirektør Pål Higson i Stavanger Oilers har for lengst startet arbeidet med å få på plass den endelige spillertroppen for 2015/16-sesongen. Til tross for at hele 19 spillere i utgangspunktet har kontrakt med den nybakte norgesmesteren, er det flere brikker som skal på plass før Oilers-direktøren kan ta sommerferie.Én av spillerne som nå linkes til Oilers, er Vålerenga-profilen Jonas Oppøyen. Den 24 år gamle høyrevingen, som opprinnelig kommer fra Jar IL, har spilt for Vålerenga siden 2007/08-sesongen og står med mer enn 250 kamper for Oslo-klubben. Denne sesongen ble preget av et langvarig skadeavbrekk etterfulgt av en kraftig hjernerystelse for angriperen etter at han ble utsatt for blind vold under en bytur i januar.

— Jeg ønsker i utgangspunktet ikke å kommentere enkeltspillere, men Oppøyen er en god, norsk spiller og absolutt et interessant navn for oss dersom det blir endringer blant de andre nordmennene våre, sier Pål Higson til Aftenbladet.

Står uten kontrakt

Jonas Oppøyen spilte bare 17 kamper i grunnserien og sju i NM-sluttspillet for VIF denne sesongen, og noterte seg for totalt fire poeng. Forrige sesong produserte imidlertid den 180 centimeter høye og 86 kilo tunge løperen 31 poeng på 34 kamper i serien og to poeng på 15 kamper i sluttspillet for Espen Shampo Knutsens Vålerenga. Oppøyen står uten kontrakt kommende sesong, og står dermed fritt til å skrive under for andre klubber.

Oilers-direktør Pål Higson har uansett ingen hastverk med å signere nye spillere.

— Vi har en veldig sterk stamme av norske spillere som allerede har vist at de kan hevde seg også på et internasjonalt nivå. Med 19 spillere under kontrakt kommende sesong har vi kommet mye lengre med lagbyggingen enn vi pleier på dette tidspunktet. Situasjonen er ganske forutsigbar, sier Higson.

Usikker framtid for Kristiansen

Noe av det som står øverst på listen hans er å sikre seg finalehelten Tommy Kristiansen, som scoret to mål da Oilers vant den sjuende og siste finalekampen 4-2 mot Storhamar lørdag.

Kristiansen har ikke kontrakt med Oilers neste sesong, og vet foreløpig ikke hva framtiden bringer.

— Jeg skal ta en prat med Pål Higson, og så får vi se hva som skjer. Det frister absolutt å bli i Oilers. Jeg trives godt her og elsker laget. Det eneste som kan lokke meg bort er et tilbud fra utlandet, sier powerforwarden.

Flere har klausuler

Higson håper på en rask avklaring når det gjelder nøkkelspilleren.

— Vi vil gjerne lande dette. Tommy har et stående tilbud fra oss, og vi skal snakkes igjen snart. Det er ingen tvil om at han er en viktig spiller for oss, sier sportsdirektøren, som ikke har noen bråhast når det gjelder kontraktsforhandlinger for øvrig.

Foruten Kristiansen markerte spillere som Stian Høygård, Kristian Forsberg, Peter Lorentzen og Petter Røste Fossen seg i den avgjørende finalekampen. De har alle kontrakter med Oilers også for 2015/16-sesongen, selv om blant andre Forsberg og Dennis Sveum har en klausul om at de kan forlate klubben dersom de får interessante tilbud fra utlandet.

Trettenes Sverige-aktuell

Det samme gjelder Mathias Trettenes, som i helgen bekreftet at han har blitt kontaktet av svenske klubber tidligere i sesongen.

— Jeg ba dem vente til etter sluttspillet. Så får vi se hva som skjer. Jeg drømmer om utlandet og det frister absolutt å prøve seg i Sverige igjen, så jeg er i hvert fall åpen for å høre hva de har å si, sier 21-åringen, som egentlig har to år igjen av kontrakten sin med Oilers.

Har kontaktet aktuelle spillere

De utenlandske spillerne Josh Soares, Nick Plastino, Adrian Veideman, Mark Matheson og Christian Hanson står derimot alle fritt til å forlate Oilers med NM-gullet i lomma. Sannsynligheten er stor for at Oilers vil prøve å beholde de to førstnevnte, og da særlig Soares. Om de lykkes gjenstår imidlertid å se.

— Vi skal finne ut hvem vi ønsker å forlenge med og ta en prat med dem alle innen kort tid. Men når det gjelder importene blir det alltid utskiftninger, sier Pål Higson, som røper at han allerede har vært i kontakt med nye, aktuelle spillere fra utlandet.

— Jeg har noen navn på blokka og har snakket med flere av dem. Vi er alltid avhengige av spillere som kan prestere bra i topprekkene våre, og synes egentlig at vi har hatt en veldig komplett og sterk tropp denne sesongen. Laget har stort sett prestert bra helt siden august, men vi skal selvsagt forsøke å bli enda bedre. Det er ikke rom for de store sprellene, men vi prøver alltid å få mest mulig for pengene. Det er fortsatt noe å gå på resultatmessig også, blant annet i Champions Hockey League, sier Oilers-direktøren.