Amerikaneren som fyller 40 år i desember, uttalte på en pressekonferanse tirsdag at det var frustrerende å ikke kunne si noe om når han var tilbake. På spørsmål om han i det hele tatt hadde tro på å spille en turnering i 2016, svarte han:

— Jeg har blitt spurt om det mange ganger i det siste, og svaret er fremdeles at jeg ikke vet. Jeg vet virkelig ikke, sa den tidligere verdenseneren.

39-åringen erkjente at det er tøft for moralen å stå uten gode svar. Nerveproblemene i ryggen er så kompliserte at vurderingene gjøres dag for dag.

– Ser ikke lyset i tunnelen

— Jeg har ikke noe å se frem mot. Det finnes ikke noen timeplan for dette, og det har vært det tøffeste for hodet. Hvor er lyset i enden av tunnelen? Å ikke se det foran seg har vært vanskelig, sa han.

— Jeg hører på kirurgene og fysioterapeutene. Vi tar det dag for dag. Forhåpentlig blir det noe positivt til slutt, fortsatte han.

Woods fortalte også at han bruker mye tid på tv-spill.

— Jeg er skikkelig god til å spille tv-spill. Skikkelig god, jeg lover. Det er slik jeg slår i hjel tiden.

Superstjernen ledet verdensrankingen i golf i 623 uker, men har falt til 400.-plass. I 2015 spilte han kun elleve turneringer på grunn av skadeproblemene. Året før var tallet sju.

Tirsdagens pressekonferanse har vekt reaksjoner i golfmiljøet. Verdenstreeren Rory McIlroy er blant dem som kommer med støtteerklæringer til Woods.

– Jeg ønsker mitt idol og min venn en rask og god bedring. Golf uten ham vil jeg ikke tenke på engang. Håper å se deg tilbake på banen snart, skriver McIlroy på Instagram: