Det var Tiger selv som meldte på hjemmesiden sin at han onsdag hadde gjennomgått en ryggoperasjon og ikke kan spille mer denne sesongen. Det var et lite fragment som irriterte en nerve som gjorde at amerikaneren igjen måtte under kniven. Også i fjor hadde han en ryggoperasjon.

«Selvfølgelig er dette skuffende, men jeg er en fighter. Jeg er blitt fortalt at jeg kommer til å bli helt bra, og det tviler jeg ikke på», skrev Tiger på hjemmesiden.

Van sin siste major i 2008

Han avbryter en sesong som har svingt fra det løfterike til det håpløse. Etter å ha blitt nummer 17 i årets første major, trodde folk at 39-åringen kanskje hadde noe på gang igjen, men han har misset cutten i de tre siste majorturneringene.

Han har også levert sin aller verste runde som proff – da han brukte 85 slag på tredjerunden i Memorial. Det er 24 slag mer enn rekorden hans!

Den siste turneringen endte med en 10. plass.

Tiger Woods har vært verdens mest suksessrike golfspiller, men det begynner å bli en stund siden. Han vant sin siste major da han gikk til topps i US Masters i 2008. Svært få tror at han nå kan ta igjen Jack Nicklaus, som vant 18 majorturneringer. Tiger står fortsatt på 14. ## Nummer 283 i verden

På verdensrankingen har han falt fra første til 283. plass, men han er fortsatt den spilleren som drar flest tilskuere til banen og til TV-apparatene.

«Jeg har vært skadet før og kommet tilbake. Det blir ingen forskjell denne gangen», skriver Tiger Woods.

Han er ventet tilbake på banen tidlig neste år.