Det er norskgolf.no som har fanget opp ytringen til sportskommenttair Karen Crouse etter den massive kritikken hun fikk etter episoden med USAs Alison Lee på St. Leon-Rot i Tyskland. Kommentatoren mener at Tutta fikk så mye kritikk fordi hun er kvinne.

Crouse sammenlikner Tutta-episoden i Tyskland med Phil Mickelson under forrige Ryder Cup i Skottland i 2014.

I pressekonferansen etter sisterunden på Gleneagles, gikk Phil Mickelson hardt ut mot sin kaptein Tom Watson og hans strategi. Men i stedet for å bli kritisert for manglende sportsånd, ble Mickelson i ettertid belønnet med en plass i PGA of America sin nyoppstartede Ryder Cup-arbeidsarbeidsgruppe, som består av et knippe tidligere spillere og kapteiner. Arbeidsgruppen har som hensikt utarbeide en strategi for hvordan USA skal vinne neste års Ryder Cup på hjemmebane, referer norskgolf.no.

Kvinners fasade

«Kvinnelige idrettsutøvere må alltid huske på at fasaden betyr mye. Skjønnhet er like viktig som gudfryktighet. Det er grunnen til at spillerne bruker sminke i turnering, og forsøker å maskere sitt konkurranseinstinkt med klemmer og smil. Det samme iskalde blikket som identifiserer Tiger Woods som en tøff utøver, virker bare usjarmerende når det er Pettersen som psyker ut sine motstandere», skriver Crouse.For øvrig har Alison Lee og Brittany Lincicome, som spilte i den omtalte flighten med Tutta og Charley Hull, begge sagt at det ikke er noen «hard feelings».

Skjønnhet er like viktig som gudfryktighet.

Støtte fra verdensberømt trener

Tuttas trener, Butch Harmon, har trent både Phil Mickelson og Tiger Woods. Han er enig med Karen Crouse som påpeker en forskjellsbehandling:

– Det er absolutt en dobbeltmoral. Det er ikke bra. En ting jeg elsker med Suzann er at hun er et fantastisk konkurransemenneske. Hun forbereder seg, og spiller for å vinne, sier Harmon, som sammenlikner Tutta med verdens beste kvinnelige tennisspiller:

– Hvis du ser på Serena Williams er hun i samme kategori (som Tutta). Folk sier hun er i overkant aggressiv. Nei, hun er veldig, veldig god, og hun har et veldig, veldig sterkt konkurranseinstinkt, konkluderer Harmon overfor New York Times i artikkelen norskgolf.no har oversatt.