ST. LEON-ROT (Aftenposten) – Hva skal jeg beklage? Det var ikke vi som gjorde feil. Hadde jeg kommet opp i den samme situasjonen en gang til, ville jeg gjort det samme, sa en sindig og rolig Tutta da kritiske spørsmål haglet mot henne. Så fikk hun salen til å le da hun fortalte at hun i alle fall hadde fått mange nye følgere på Twitter (ca. 2000!)

— Vi ville gjerne se Alison (Lee) sette den putten, og særlig på det tidspunktet i matchen. Hadde det vært putten for å vinne Solheim Cup, ville vi ikke ha gitt den bort, fortsatte Tutta, som karakteriserte putten som «to fot og nedoverbakke».

- Tror du at du blir møtte med pipekonkurranse neste gang du stiller på tee i USA?

— Da får jeg bare pipe tilbake. Men hvorfor skulle de pipe mot meg? Det var ikke jeg som gjorde feil. Til og med Lincicome kom og beklaget at Alison hadde plukket opp ballen, forteller Tutta.

Brittany Lincicome var spilleren i fourball sammen med Alison Lee.

Prøvde å glemme det

Oslo-jenta hadde før hun gikk ut for i spille single mot Angela Stanford fått med seg at det hadde blitt storm på sosiale medier.

— Jeg prøvde å legge det til side. Følte at jeg ble feilaktig beskyldt for noe. Det var Alison som ikke fulgte med i timen. Men det er ikke første gang jeg er involvert i noe. Jeg er vel en troublemaker, sier Tutta med et skjevt smil.

- Tror du at episoden tente USA før singlematchene?

— Nei, men de spilte i alle fall fantastisk bra. Og vi var et halvt poeng unna.

- Din egen match?

— Totalt spilte jeg ikke dårlig, men Stanford satte alle sjansene sine. Blant annet hadde hun en veldig bra birdie på det 15. som jeg ikke greide å svare på. Så fikk hun birdie også på 16. uten at jeg greide å ta frem nok til å svare med.

Glad for støtte

De negative meldingene til Tutta fikk størst oppmerksomhet, men fra flere hold fikk hun også støtte. Blant annet fra lagkaptein Carin Koch (selvfølgelig).

— I golf må man følge reglene. Det er derfor vi har regler. Alison fulgte ikke reglene, men det var selvfølgelig en uheldig situasjon.

Den norske dommeren Øystein Tamburstuen var tilstede som observatør. Han var helt klar.

— Det spiller ingen rolle hvor lang putten til Lee var. Er den ikke er gitt, så er den ikke gitt. Det er nybegynnerfeil å plukke opp ballen.

— Det er hyggelig at en del også støtter det jeg gjorde, sier Tutta, som slipper å møte det amerikanske publikumet på en stund. Nå venter fire turneringer i Asia, med Malaysia som første stopp. Den eneste turneringen som gjenstår i USA begynner ikke før 19. november.

Da kan nok Suzann Pettersen spille uten hjelm.