Tiger Woods med sin fremdeles siste Major-pokal. Men den amerikanske golferen lever godt på gamle meritter og topper listen til Forbes. Tiger Woods med sin fremdeles siste Major-pokal. Men den amerikanske golferen lever godt på gamle meritter og topper listen til Forbes. Foto: NTB Scanpix

Verdens beste fotballspillere er ikke i nærheten av denne karen

På listen over sponsorinntekter kommer både Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Usain Bolt til kort.

For det er nemlig det gamle golfikonet Tiger Woods som topper listen til pengemagasinet Forbes når det gjelder sponsorinntekter i idrettsverdenen.

LeBron James går fra førsteplass til tredje på listen. Foto: REUTERS

Woods har siden 2007 vært den mest verdifulle merkevaren, ifølge Forbes, men i fjor ble han detronisert av basketstjernen LeBron James.Få Forbes’ 2015-liste over idrettstoppenes markedsverdi er Woods tilbake på tronen, foran golfkollega Phil Mickelson og basketspiller James på tredje.

Utroskap og nedtur

Det er kanskje overraskende for mange. Tiger Woods har slitt kraftig både på og utenfor golfbanen: Utroskap ble avslørt for en hel verden, og ekteskapet gikk ad undas. På banen har det også gått trått for amerikaneren.

Woods’ årlige sponsorverdi er på 30 millioner dollar, ifølge Forbes – snaut 250 millioner kroner med dagens kurs. Det er blant annet en lukrativ avtale med Rolex som fyller amerikanerens lommer.

Bleacher Report skriver at det er verdt å merke seg at Woods’ verdi har sunket med 6 millioner dollar siden 2014. Også flere av de andre på listen har en lavere sponsorverdi nå enn før.

Woods fyller 40 år i desember. Han har ikke vunnet en Major-tittel siden US Open i 2008. De siste to årene har han slitt mye med skader og sviktende form. Den tidligere verdenseneren i golf har bare én topp 10-plassering i 2015, og han har ikke vunnet på PGA-touren siden 2013. ## Messi ut av listen

Første og eneste fotballspiller på listen er Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo på 8. plass. Barcelonas Lionel Messi har falt ut av listen.

Lionel Messi er ute av listen, men har til salt i grauten. Foto: NTB scanpix

Men ifølge den spanske avisen Mundo Deportivo skal ikke Messi klage så altfor mye. Avisen har listet opp årslønningene til de beste spillerne i Barcelona og Real Madrid, og ifølge avisen topper Messi med sine 21,2 millioner euro – rundt 196 millioner kroner. Det er dobbelt så mye som lagkompisene Neymar og Luis Suarez.Cristiano Ronaldo er best betalt i Real Madrid med 17 millioner euro, 157 millioner kroner.

For deg som lurte: Martin Ødegaard er ikke med i oversikten.

Vis fakta ↓
Forbes’ topp 10-liste