ROSER SOLBAKKEN: Keeper-legende Peter Schmeichel. Foto: JON SUPER

KØBENHAVN (Aftenposten.no): — Dette var én av de flotteste prestasjonene i dansk fotballhistorie. Og det vil jeg gratulere deg med, sa TV-vert Peter Schmeichel til Ståle Solbakken i danskenes mesterligastudio.

Og selv om hovedtemaet var krangelen med Pep Guardiola etter kampen, var Solbakken en sliten, glad mann etterpå.

Under pressekonferansen var han stolt.

- Dette var en veldig imponerende prestasjon av oss mot en av de beste klubbene i verden. Vi var på høyde med dem, og til og med bedre enn dem i små perioder. Vi kunne ha tapt, men vi kunne også ha vunnet, sa den norske treneren.

— Jeg kunne ikke vært med stolt. Dette er noe spillerne kan fortelle sine barnebarn om 20 år frem i tid, sa Solbakken.

Og det var åpenbart en intens kamp for Barcelona også.

— Vi har ikke møtt et lag som var så fysisk og så intense i mine to år som trener, sa Pep Guardiola.

— Alle spillerne mine er helt døde nå. De er utslitt.

Vanskelig kamp i møte

Men han er klar på at Barca har full kontroll i gruppe D.

- Barcelona er favoritter til å vinne gruppen. Men vi må kjempe, sa Guardiola.

Solbakkens menn skal ut mot Rubin Kazan og Panathinaikos i de to siste gruppekampene.

— Den mentaliteten laget har nå, er veldig bra. Den skal vi ta vare på, sa Solbakken.

— Vi er i en god posisjon. Men vi vet at den neste kampen (mot Rubin Kazan) blir viktig – og vanskelig. Det som er positivt er at Barcelona må vinne én kamp til for å være sikret, forsatte FCK-sjefen.

MØTTE FANSEN: Tydelig bosnisk preg på noen av FC Københavns supportere. Her utenfor Parken i natt. (MMS-foto: Eirik Fardal)

Gavepakke fra Russland

For allerede før avspark i Parken mottok Ståle Solbakken & co et drømmeresultat fra Russland. Der spilte gruppekollegene Rubin Kazan og Panathinaikos 0-0. Og det er så bra det kunne bli for FC København.

Hjemmelaget var nærmest seieren – og det hadde skapt småtrøbbel for danskene. Men nå er avstanden ned til russerne fire poeng.

Kazan har tre poeng (1-2 i målforskjell), Panthinaikos to poeng (1-7 i målforskjell). FCK kan faktisk tape for Rubin borte, men likevel gå videre med seier hjemme mot Panathinakos. Men da bør ikke Rubin få mer enn ett poeng borte mot Barcelona.

To kjappe mål

Lionel Messi scoret først i Parken. Etter en halvtime spilt klarerte FCK-forsvaret dårlig, og den lille argentineren satte inn 0-1. Men Barca var bare i himmelen i sånn cirka ett minutt. For da slo Jesper Grønkjær pent inn fra venstre, Valdés slo ballen videre og litt lenger bak sto Claudemir og bredsidet inn volleyscoringen som ga 1-1.

SCORET — OGSÅ I PARKEN: Lionel Messi satte inn 0-1. (Foto: Scanpix)