Pep Guardiola og Ståle Solbakken var i tottene på hverandre allerede under kampen. Etter kampen fikk frustrasjonen tydelig utløp for åpent kamera da de to kranglet på vei inn i garderoben. Foto: JAVIER SORIANO
Dame N'Doye får seg en real karamell av Barca-keeper Victor Valdes. Heldigvis slapp FCK-spissen fra det uten skader. Foto: Jens Dresling
MED SUPPORTERE: Ståle Solbakken på parkeringsplassen utenfor Parken etter kampen. Foto: MMS: Eirik Fardal

KØBENHAVN (Aftenposten.no): For like etter kampslutt gikk han rett bort til Barcelona-trener Pep Guardiola. De havnet i en heftig disputt, der Solbakken var den klart ivrigste. Deretter kom Barca-spiller Sergio Busquets og dytter bort Solbakken. Sistnevnte ble kraftig irritert, og måtte bokstavelig talt tas hånd om av en FCK-funksjonær.

— Det som skjedde, blir mellom oss. Jeg har ikke tenkt å si det her, sa Guardiola etterpå, og mellom linjene påpekte at han ikke er særlig fan av Ståle Solbakkens løse stil i det offentlige rom.

Ståle Solbakkens versjon var slik:

- Etter at vi hadde tatt hverandre i hendene, begynte han å snakke om noe om UEFA. Tror han sa noe om Pinto-saken. Tror kanskje ikke han skjønner norsk humor. Det får jeg ta på min kappe, sa FCK-treneren.

— I mine øyne har det ikke skjedd noe spesielt. Jeg hørte at Solbakken mente Pinto burde hatt fire-fem kampers utestengelse. Det er helt håpløst, sa Guardiola.

Han hadde åpenbart ikke fått med seg at Solbakken spøkte med dette utsagnet under pressekonferansen i forkant av kampen.

- Det var en spøk at han skulle hatt fire eller fem kamper. Det var en dårlig norsk spøk. Men jeg har den største respekt for Guardiola, og jeg tror han er blitt fortalt noe feil. Det syns jeg er dumt, for jeg vil ikke at vi skal ha noe dårlig forhold, påpekte Solbakken.

I DISPUTT: Ståle Solbakken og Josep Guardiola. (Foto: Scanpix)

Råttent egg

Etter kampen på Camp Nou sa Solbakken blant annet at Barcelona hadde et råttent egg i kurven sin, og henviste til situasjonen da keeper Pinto satte Cesar Santin ut av spill med en fløytelyd.

Men det var en stolt og fornøyd norsk trener som skrøt av sitt lag etter kampen.

— Jeg er stolt av guttene. Vi spiller godt og har noen virkelig gode kontringer. Nå har vi satt oss selv i en god posisjon til å gå videre, men vi har en tøff kamp neste gang mot et desperat Rubin Kazan-lag, sa Ståle Solbakken.

Messi-show

Dagens kamp endte 1-1 - et resultat begge trenere i utgangspunktet burde være fornøyd med.

- Det var en veldig tøff kamp. Jeg må gratulere København som er et fysisk sterkt og godt lag , mente Barcelona-treneren.

— En stor prestasjon og vi er veldig glad for å ta et poeng mot Barcelona, sier FCKs Jesper Grønkjær etter kampen.

Kampen i Parken tok fyr allerede etter fire minutter. Brasilianske Claudemir fyrte løs fra 25 meter og hadde fortjent bedre enn å treffe krysstanga. Det var et varsel på hva som skulle komme.

For både de danske og spanske mesterne vartet opp med kvalitetsfotball og selvsagt var det Lionel Messi som sendte gjestene i ledelsen.

31 minutter var spilt da den lille magikeren mottok ballen med venstre og skjøt den med høyre via keeper, stolpen og i mål.

MESSI SCORER: 0-1 i Parken. (Foto: Digitalsport)

Stang inn

Men Ståle Solbakkens menn lot seg ikke knekke og allerede en drøyt minutt senere slo de tilbake.

Jesper Grønkjær kjørte karusell med Dani Alves på kanten og la inn foran mål. Der sto nevnte Claudemir helt umarkert og selv om brassen ikke traff like rent denne gang, så forsvant ballen i nettet. Via en Barca-forsvarer og stolpen.

UTLIGNET: Claudemir feirer sitt mål. (Foto: Digitalsport) — Vi har spilt flere år i Europa nå og fått erfaring - og erfaring får man ikke kjøpt. Vi hadde trua før kamp , sier Grønkjær til Viasat Fotball etter kampen.

Begge lag hadde deretter store sjanser. Dame N'Doye hadde blant annet et heading i nettet, men den ble annullert fordi spissen hadde vært litt for aktiv med armene i duellen i forkant.

Stang ut

I kampens siste minutt var Barcelona uhyre nære å ta med seg alle poengene, da innbytter Pedro hamret ballen i stolpen. Men det endte med ett mål til hvert lag. Et resultat begge lag kan være både fornøyde og misfornøyde med.

Poengdeling betyr uansett at begge lag nå har alle tiders mulighet til å avansere fra gruppespillet.

Guardiola er likevel klar på at Barca har full kontroll i gruppe D.

- Barcelona er favoritter til å vinne gruppen. Men vi må kjempe , sa Guardiola.

Det var intenst for både treneren og hans menn.

- Har ikke møtt et lag som var så fysisk og så intense i mine to år som trener , sa Guardiola.

— Alle spillerne mine er helt døde nå. De er helt utslitt.