Det var krangelen mellom Pep Guardiola og Ståle Solbakken som opptok spanske medier dagen etter oppgjøret mellom FCK og Barcelona i Parken. Selve kampen kommer i bakgrunnen.

Plystre-krangelen

Begge de to kamphanene får komme til ordet om krangelen som hadde sitt opphav i plystrelydene til Barcelonas keeper Jose Pinto i den første kampen mellom de to lagene.

Ståle Solbakken får fortelle at hans kommentar om Pintos utestengelse på pressekonferansen dagen før kampen, var en dårlig norsk spøk.

Pep Guradiola får fortelle at han aldri vil be om utestengelse av en spiller og får seg aldri til å si at keeper Pinto er et råttent eple.

Guardiola-ros

Spanske nettaviser forteller også om rosen som Guardiola sender i retning FC København. Ifølge avisen Sport.es (sportsavisen fra Barcelona som følger klubben tett) tok Guardiola av seg hatten for FCKs innsats.

— Aldri har vi møtt et mer intenst lag i mine to år som trener i denne klubben, fortalte Guardiola til Sport.es.

(Artikkelen fortsetter)

Danske aviser dagen derpå.

Danskene hyller FCK

— Solbakken den beste treneren Superligaen har opplevd.

Danske aviser sparer ikke på lovordene etter at Ståle Solbakken og hans FC København spilte jevnt med det mange anser som verdens beste fotballag i Parken tirsdag kveld.

«Supert», «formidabelt», og «verdensklasse» er dommen etter 1-1 mot Barcelona.

Sportsredaktørene er ikke i tvil: 1-1-kampen mot Barcelona er en av de største kampene et dansk lag noensinne har vært innblandet i.

Solbakken-skryt

«FCK serverte en av de beste og mest inspirerende prestasjoner vi har sett fra et dansk klubblag noensinne for tv-seere verden rundt (ingen overdrivelse her)», skriver sportsdirektør i Berlingske Tidende, Flemming Fjeldgaard.

Han kaller også Ståle Solbakken den beste treneren Superligaen har opplevd.

EkstraBladets sportssjef Allan Olsen, er ikke dårligere:

«1-1 mot Barcelona, som stilte med sitt sterkeste mannskap og med hele seks verdensmestre på banen, var en formidabel prestasjon. En mannfolkinnsats mot et av Europas sterkeste lag, og, det er et utbrukt ord, men dette var virkelig verdensklasse», skriver han.

FCK bedre enn landslaget

Jyllandspostens Troels Henriksen kaller prestasjonen en av de villeste kvelder i dansk fotballs historie, og flere av redaktørene mener FC København er bedre enn det danske landslaget.

«Jeg ville hatt mye større forhåpninger på dansk fotballs vegne hvis FC København hadde representert Danmark både i Mesterligaen og i EM-kvalifiseringen. For hvilken fantastisk kamp de ga oss mot Barcelona», skriver B.T.s fotballredaktør Morten Crone Sejersbrøl på sin blogg.